Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin saarien uimavedet ovat hyvälaatuisia – sinilevää paikoitellen pieniä määriä

Uimarannoilta mitatut veden lämpötilat ovat nyt noin 15–18 astetta.

Kaupunki
 
Olli Häkämies
Helsingin saarten uimavedet ovat hyvälaatuisia. Arkistokuvassa Pihlajasaaren hiekkarannalla paistatellaan päivää vuonna 2005.
Helsingin saarten uimavedet ovat hyvälaatuisia. Arkistokuvassa Pihlajasaaren hiekkarannalla paistatellaan päivää vuonna 2005. Kuva: Olli Häkämies

Helsingin kaupungin ympäristökeskus otti alkuviikosta vesinäytteitä viiden saaren uimarannalta. Näytteiden mukaan Helsingin saarten uimavedet ovat hyvälaatuisia.

Näytteitä otettiin Seurasaaresta, Pihlajasaaresta, Uunisaaresta, Suomenlinnasta ja Mustasaaresta. Uimarannoilta mitatut veden lämpötilat ovat nyt noin 15–18 astetta.

Viime viikolla Hietarannalta otetussa näytteessä todettiin kohonneita Escherichia colin ja enterokokkien pitoisuuksia. Tällä viikolla valmistuneen uusintanäytteen tulos oli hyvä.

Sinilevää on tällä viikolla havaittu pieniä määriä muun muassa Munkkiniemen, Suomenlinnan, Mustasaaren ja Uunisaaren uimarannoilla. Jos vedessä on runsaasti sinilevää, uimista kannattaa välttää tai ainakin käydä suihkussa heti uimisen jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat