Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Junan rikkoutuminen pysäytti koko metroliikenteen Helsingissä

Liikennekatkoksen aiheutti Siilitien asemalle rikkoutunut metrojuna

Kaupunki
 
Länsimetron myöhästyminen suututtaa espoolaisia – ”Ei mennyt putkeen tämä projekti”
Länsimetron myöhästyminen suututtaa espoolaisia – ”Ei mennyt putkeen tämä projekti”
Länsimetron piti aloittaa liikennöinti maanantaina. HSTV kävi varhain aamulla kysymässä bussipysäkillä Espoon Matinkylässä, harmittaako kun länsimetro ei kuljekaan. Matkalaiset kritisoivat erityisesti kehnoa tiedotusta metrohankkeen myöhästymisestä. Toimittaja ja kuvaus: Mark Autio.

Koko metroliikenne oli hetken aikaa pysähdyksissä Helsingissä maanantaiaamuna. Liikennekatkoksen aiheutti metrojuna, joka rikkoutui Siilitien asemalle.

Noin kello 8.45 junat eivät liikkuneet kumpaankaan suuntaan metroradalla. Metroliikenteen operoinnista vastaavan Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) mukaan epäkuntoon mennyt juna saatiin siirrettyä varikolle jo hieman ennen aamuyhdeksää.

Helsingin metrossa alettiin maanantaiaamuna ajaa aiempaa lyhyemmillä junilla. Samalla vuorovälit tihenivät ruuhka-aikana 2,5 minuuttiin.

Vastaava liikenteenohjaaja Teemu Hämäläinen HKL:n metron liikenteenohjauksesta kertoo, ettei aamuinen junarikko liittynyt vuorovälien tiivistämiseen.

”Itään päin menossa olleeseen junaan tuli tekninen vika Siilitien asemalla. Se ei liikkunut ollenkaan”, Hämäläinen sanoo.

Vaikka rikkoutunut juna on jo saatu siirrettyä pois muun liikenteen tieltä, voi metroliikenteessä olla vielä poikkeuksellisia aikatauluja.

”Junathan eivät tavallaan ole aikataulussa, mutta matkustajat eivät sitä huomaa, koska vuoroväli on nyt niin lyhyt ja junia tulee tasaisesti”, Hämäläinen kommentoi noin kello 9.

Maanantaista alkaen metrot kulkevat arkisin ruuhka-aikaan linjojen yhteisellä osuudella Kampista Itäkeskukseen 2,5 minuutin välein. Tähän asti vuoroväli on ollut neljä minuuttia.

Metrojunien lyheneminen liittyy tekeillä olevaan, Helsingistä Espooseen kulkevaan länsimetroon.

Alun perin länsimetron piti aloittaa liikennöinti 15. elokuuta, ja länsimetron asemien laiturialueet on suunniteltu nelivaunuisille metroille.

Näillä näkymin länsimetron liikennöinti alkaa viimeistään vuoden 2017 tammikuussa.

Trond H. Trosdahl / Lehtikuva
Helsingin metroliikenteessä oli maanantaiaamuna ongelmia.
Helsingin metroliikenteessä oli maanantaiaamuna ongelmia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat