Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöräilijä kuristi toista pyöräilijää Baanalla Helsingissä – ”Vain kahden kellonsoiton tähden”

Sivullinen käski ohitustilanteesta raivostunutta miestä lopettamaan naispyöräilijän kuristamisen

Kaupunki
 

Polkupyöräilijöiden ohitustilanne johti väkivallantekoon kevyen liikenteen väylä Baanalla Helsingissä maanantaiaamuna. Poliisille tehdyn rikosilmoituksen mukaan tapahtumasarja kärjistyi siihen, että ohitetuksi tullut mies kuristi naista.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisilaitokselta kertoo, että uhrin mukaan tilanne sai alkunsa vilpittömästä äänimerkin antamisesta.

”Vain kahden kellonsoiton tähden”, arvioi Uusikivi epäillyn pahoinpitelyn motiivia.

Ohitetuksi tullut mies reagoi kellonsoittoon poliisin tiedossa olevan tapahtumankulun mukaan siten, että hän lähti ajamaan naista takaa ja kiilasi tämän tiensivuun Pikkuparlamentin kohdalla eli Baanan pohjoispäässä noin kello 8.45.

”Ensin mies otti naista hartioista kiinni ja sen jälkeen kuristi hetken ajan. Kolmas osapuoli käski päästämään irti”, Uusikivi sanoo.

Naiselle ei ehtinyt tulla vakavia vammoja kuristamisesta.

”Kuristaminen on kuitenkin lähtökohtaisesti vaarallista toimintaa.”

Miespyöräilijä ajoi pois paikalta tilanteen päätteeksi. Poliisi ei ole toistaiseksi saanut häntä kiinni, mutta epäillyn henkilöllisyyttä selvitetään muun muassa valvontakameratallenteiden avulla. Tapahtumapaikan ympäristössä on useita valvontakameroita.

Poliisin etsimä mies on noin 45-vuotias ja 180–185 senttimetriä pitkä. Hänen hiuksensa ovat kellertävänvaaleat ja puolipitkät. Miehellä ei ollut pyöräilykypärää.

Mies oli pukeutunut tapahtumahetkellä tuulipuvun takkiin, joka on selästä tummansininen ja hihoista vaaleansininen.

Mahdolliset silminnäkijät voivat ilmoittaa havaintonsa poliisille numeroon 029 541 7931 tai sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat