Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Töölönlahden vedestä löytyi vaarallisia teräsputkia ja lasilevyjä – ”Romu on erittäin vaarallista”

Huominen kuutamouintitapahtuma pystytään järjestämään, koska pelastuslaitos valvoo tapahtumaa.

Kaupunki
 

Helsingin pelastuslaitos on löytänyt tarkistussukelluksilla Töölönlahden pohjasta törröttäviä teräsputkia ja lasilevyjä. Sukeltajat ovat jo poistaneet lasilevyt, ja Helsingin rakennusvirasto Stara irrottaa myöhemmin teräsputket.

Romu löytyi Töölönlahden Mäntymäen-päästä, Kahvila Tyynin laiturin luota. Laituri ja sen ympäristö ovat nyt käyttökiellossa.

”Romu on erittäin vaarallista. Jos suppailija kaatuu tai joku nuori urho pulahtaa ravintolaillan päätteeksi veteen, voi teräsputkiin lyödä päänsä pahasti”, sanoo pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Taisto Hakala.

Hakalan mukaan vesi on hyvin mutaista, eikä romu näy pinnalle.

Löytö tehtiin, kun pelastuslaitoksen sukeltajat tarkastivat Töölönlahden pohjaa torstaina järjestettävän kuutamouintitapahtuman takia.

”Uintitapahtuma voidaan järjestää normaalisti. Vaarallinen alue on eristetty, ja me valvomme tapahtuman aikana, etteivät uimarit mene väärään paikkaan. Sen jälkeen käyttökielto jatkuu, kunnes rakennusvirasto on puhdistanut alueen.”

Hakala epäilee, että teräsputket saattavat olla peräisin vanhasta laiturista. Lasilevyille ei kuitenkaan ole luonnollista selitystä.

”Kyse voi olla ilkivallasta tai rakennusjätteen laittomasta piilottamisesta veteen. Poliisi tutkii lasin päätymistä veteen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat