Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo ei maksa syytettyjen työntekijöidensä oikeuskuluja

Kaupunki
 
Sirpa Räihä / HS
Veneyrittäjä Massimiliano Carbone
Veneyrittäjä Massimiliano Carbone Kuva: Sirpa Räihä / HS

Espoon käräjäoikeus antaa Suomenoja-vyyhtiin liittyvän tuomionsa huomenna perjantaina.

Oikeudenkäynnin taustalla on veneyrittäjä Massimiliano Carbonen ja Espoon kaupungin kiista siitä, onko kaikilla Suomenojan satamassa toimivilla yrityksillä ollut yhtäläinen kohtelu.

Syytteessä on kaksi Espoon kaupungin työntekijää. Ulkoilupäällikkö Tapani Kortelaista syytetään pakottamisesta sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Sataman aluetyönjohtajaa ja Kortelaisen alaista syytetään syrjinnästä, laittomasta uhkauksesta, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja lahjuksen ottamisesta. Molemmat ovat kiistäneet syytteet.

Syytetyt työntekijät on siirretty toistaiseksi eri tehtäviin.

Monimutkaisen jutun tuomiota odottaa myös Espoon kaupunki, jonka johtava lakimies Timo Kuismin oli Espoon edustajana kuultavana oikeudenkäynnissä.

Espoolaisia veronmaksajia kiinnostaa, millaisia kuluja kaupungille Suomenojan tapauksesta seuraa. Kuisminiltakin on kyselty, maksaako kaupunki työntekijöiden oikeudenkäyntikuluja.

”Minä edustin kaupunkia, työntekijöillä oli oma asianajajansa eli he huolehtivat omista oikeudenkäyntikuluistaan ja kaupunki ei ole sitoutunut niitä maksamaan”, Kuismin kertoo.

Jos työntekijät todetaan syyllisiksi, kaupunkikin voi joutua maksamaan korvauksia.

”Työnantaja voi joutua niin sanottuun isännän vastuuseen, jolloin korvaukset tuomitaan maksettavaksi työntekijöiden kanssa yhteisvastuullisesti ja kaupunki voi sitten periä työntekijöiltä heidän osuuttaan”, Kuismin selventää.

Veneyrittäjä Carbonen vaatimus taloudellisesta vahingosta on 3 500 euroa, henkisestä kärsimyksestä syrjinnän osalta 2 500 euroa ja henkisestä kärsimyksestä laittoman uhkauksen osalta 500 euroa.

Kuinka paljon tämän asian oikeudenkäynti ja siihen liittyvät asiat ovat tulleet maksamaan kaupungille tähän mennessä?

”Jaa-a. En ole laskenut semmoista, enkä pystykään laskemaan. En halua heittää mitään arvioita, koska se on ihan mahdotonta sanoa. Työaikaahan siinä on eri ihmisillä mennyt”, Kuismin toteaa.

Jos syytetyt tuomitaan, mitä se tarkoittaa työntekijöiden aseman kannalta?

”Sitten sitä pitää harkita, että mitä se aiheuttaa. Kun tuomio tulee, viedään tämä asia joka tapauksessa kaupunginhallituksen käsittelyyn. Selvityksen muoto riippuu siitä, mikä tuomio on”, Kuismin sanoo.

Mutta jos näistä syytteistä tuomittaisiin, jatkaisivatko he eri tehtävissä vai seuraisiko jotain muuta?

”Siihen, en halua ottaa kantaa, koska se on heidän esimiestensä päätettävä asia.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat