Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasten ohikulkuun kyllästynyt autoilija ajoi ekaluokkalaisen äidin jalan yli Helsingissä

”Epäilty selitti tapausta sillä, ettei hän halunnut enää lasten kulkevan yhtenään parkkipaikan ohi”, kertoo rikoskomisario Heidi Niemi

Kaupunki
 
Liisa Niemi

Autoilija ajoi kävellen liikenteessä olleen naisen jalkaterän yli Kumpulan siirtolapuutarhan tuntumassa Helsingin Käpylässä, kertoo Helsingin poliisi. Yliajon epäillään olleen tahallinen.

Tilanteessa oli aineksia vielä vakavampaankin lopputulokseen, sillä naisen edessä kulki 30 ekaluokkalaisen ryhmä.

Yliajo tapahtui jo viime viikon torstaina, mutta poliisi tiedotti asiasta vasta tämän viikon torstaina.

Poliisi kertoi ryhmässä olleen päiväkotilapsia, mutta HS:n tavoittaman paikalla olleen äidin mukaan kyse oli kuitenkin iltapäiväkerhoon menossa olleista ekaluokkalaisista. Lapset olivat päättäneet juuri elämänsä ensimmäisen koulupäivän Käpylän peruskoulussa ja kulkivat ohjaajien kanssa kohti Intianpuiston iltapäiväkerhoa.

Poliisi tavoitti iäkkään autoilijan tapahtumapaikalta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heidi Niemi kertoo miehen kiistävän, että hänellä olisi ollut tilanteessa minkäänlaista vahingoittamistarkoitusta.

Autoilija on kuitenkin maininnut poliisille kyllästyneensä lasten reittivalintoihin.

”Epäilty selitti tapausta sillä, ettei hän halunnut enää lasten kulkevan yhtenään parkkipaikan ohi, ja että kyseisellä tieosuudella olisi myös läpikulkukielto”, Niemi sanoo.

Autoilija ja kävelijät kohtasivat, kun koululaisryhmä käveli Kumpulan siirtolapuutarhan kohdalla, Käpylän kaupunginosan puolella kohti Intianpuistoa. Mukana oli Niemen mukaan myös lasten vanhempia ja isovanhempia.

Kävelijöitä lähestyi edestäpäin auto, jonka kuljettaja ei hidastanut lainkaan vauhtiaan joukon nähtyään. Mies ei törmännyt lapsiin, mutta ajoi päin takana kulkeneen naisen pohjetta. Autoilija jatkoi pysähtymättä ajoaan, ja poliisin mukaan naisen jalkaterä jäi vielä renkaan alle.

”Tämä nainen ei ollut lastenhoitaja, vaan sivullinen. Hän kuului kuitenkin ryhmään”, Niemi kertoo.

HS:n tavoittaman silminnäkijän mukaan tilanteessa loukkaantunut nainen oli yhden koululaisen äiti.

Lapset eivät säikähtäneet tilannetta, sillä he kävelivät loukkaantuneen naisen edessä, eivätkä huomanneet, mitä tälle tapahtui.

”Nainen huusi kovaa, eli varmasti häneen sattui”, yksi mukana olleista äideistä kertoo HS:lle.

Poliisin kuulema todistaja on kertonut, että hänkin oli vaarassa jäädä auton alle. Tämä ihminen onnistui kuitenkin väistämään autoa.

Poliisi epäilee autoa ajanutta miestä pahoinpitelystä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lisäksi hänet määrättiin vakavan piittaamattomuuden vuoksi väliaikaiseen ajokieltoon.

Helsingin poliisi tutkii tällä hetkellä myös toista tieraivoksi tulkittavaa tilannetta. Kevyen liikenteen väylä Baanalla maanantaina tapahtuneessa välikohtauksessa kellonsoitosta ja ohituksesta suivaantuneen miehen epäillään kuristaneen naispyöräilijää.

Poliisi valvoi koulujen alkamispäivästä eli viime viikon torstaista lähtien tehostetusti liikennettä Helsingissä. Keskiviikkona päättyneen tehovalvonnan saldo oli seuraavanlainen: kiinni jäi 94 ylinopeutta ajanutta, 27 punaisia päin ajanutta, kymmenkunta suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon ohi pysähtymättä ajanutta sekä yli 40 kännykkää ajon aikana käyttänyttä kuljettajaa.

Oikaisu 18.8. kello 15.30: Toisin kuin uutisessa aiemmin kerrottiin, autoilija ei ajanut törmäyksen jälkeen pois tapahtumapaikalta. Tarkentuneiden tietojen mukaan lapsiryhmässä oli ekaluokkalaisia, ei päiväkotilapsia. Käpylän leikkipuiston sijasta he olivat matkalla Intianpuistoon Kumpulaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat