Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin poliisi ryhtyi pehmoilemaan: Kuka omistaa tämän leikkinallen?

Omistajaa vailla oleva pehmolelu löytyi torstaina iltapäivällä Kumpulasta

Kaupunki
 
Helsingin poliisilaitos
Helsingin poliisilaitos julkaisi perjantaina aamupäivällä sosiaalisessa mediassa kuvan oman onnensa nojaan jääneestä pehmonallesta.
Helsingin poliisilaitos julkaisi perjantaina aamupäivällä sosiaalisessa mediassa kuvan oman onnensa nojaan jääneestä pehmonallesta. Kuva: Helsingin poliisilaitos

Helsingin poliisi julkaisi perjantaina aamupäivällä sosiaalisessa mediassa sangen poikkeavan etsintäilmoituksen. Viranomaiset etsivät omistajaa Kumpulasta löytyneelle pehmonallelle.

”Löysimme tällaisen kaverin Kumpulasta eksyneenä ja hieman kylmissään. Onko juuri tämä lapsesi kadonnut lempinalle?” kysellään Twitterin ja Facebookin kautta levitetyssä viestissä. Julkaisun ohessa on kuva, jossa sympaattinen pehmolelu nököttää poliisin kourassa.

Nallen omistajan etsintä alkoi aiheuttaa välittömästä vilskettä sosiaalisessa mediassa. Kun kuva oli ollut Facebookissa tunnin, oli sitä jaettu eteenpäin jo yli 360 kertaa ja tykkäyksiäkin oli kertynyt jo lähes 500.

Nallekuvan etsintäilmoituksineen julkaisi Helsingin poliisilaitoksen viestintäasiantuntija Jukka Matilainen. Hän kertoo pehmolelun löytyneen Kumpulasta torstaina iltapäivällä.

Poliisi ei paljasta tarkempia löytöpaikan koordinaatteja, koska tällä mahdollisesti vain nallen omistajan tiedossa olevalla seikalla halutaan varmistaa, että lelu päätyy varmasti omaan kotiinsa.

Suurin osa Helsingin poliisin sosiaalisen median kanavissa julkaisemasta materiaalista on luonteeltaan kadonneita pehmonalleja vakavampaa: ilmoituksia kadonneista ihmisistä, viranomaisten näkökantoja julkisuudessa liikkuneisiin epäilyihin ylimitoitetusta voimankäytöstä, ilmoituksia tulevista liikennehaitoista ja niin edelleen.

Silloin tällöin julkaisujen virtaan putkahtaa tosin myös kevyempää materiaalia, kuten lasten lähettämiä piirustuksia ja erityisesti eläinten ystävien mieltä lämmittäviä otoksia poliisihevosten elämästä.

Mutta mikä mahtoi olla Kumpulan nallen suhteen ratkaiseva seikka, joka innosti poliisin kirjaimellisesti pehmoilemaan?

Viestintäasiantuntija Matilaisen mukaan nalleilmoituksella halutaan muistuttaa, että poliisi pyörittää myös löytötavarapalvelua.

”Olimme miettineet, että tätä asiaa voisi nostaa jossain vaiheessa muutenkin esille, koska löytötavaroitahan tulee meille jatkuvasti. Nyt oli hyvä sauma siihen”, Matilainen kertoo.

Toki poliisi myös toivoo, että kadonnut pehmonalle löytää takaisin omistajansa kainaloon. Joku kun voi sitä ikävöidä kovastikin tällä hetkellä.

”Nallukan arvoa on vaikea mitata rahassa, jos sillä on oikein paljon tunnearvoa.”

Oletettavaa on, että nallejulkaisu herättää sosiaalisessa mediassa ihastelun ja söpöilyn lisäksi myös kriittistä kommentointia teemalla ”eikö poliisilla ole tähdellisempää tekemistä kuin puljata pehmolelujen kanssa”.

Matilainen vakuuttaa, että ”nalleoperaatio” ei syö millään tavalla poliisien resursseja. Pehmolelua ei esimerkiksi kuljetellut työvuorossa ollut poliisipartio, vaan kotimatkalla ollut poliisi.

”Minulta meni minuutti, kun heitin kuvan sosiaaliseen mediaan. Tämä verrattuna siihen hyötyyn, että ihmiset ymmärtävät poliisien olevan tekemisissä kaikenlaisten asioiden kanssa”, Matilainen toteaa ja viittaa löytötavaroihin.

Mikäli joku tunnistaa Kumpulasta löytyneen pehmonallen omakseen, voi sen perään kysellä sähköpostitse. Viesti tulee lähettää osoitteeseen palaute.helsinki@poliisi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat