Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikenteen kaoottinen perjantai Helsingissä: raitiovaunut hajosivat, kolarit hyydyttivät ulosmenoväylät

Helsingissä hajosi myöhään perjantai-iltapäivänä kolme raitiovaunua lähes samaan aikaan. Hämeenlinnanväylällä, Lahdenväylällä ja Kehä III:lla tapahtuneet kolarit taas ruuhkauttivat kaupungista ulospäin menevät tiet.

Kaupunki
 
Raitovaunun hajoaminen ruuhkautti Helsingin Mäkelänkadun ja Sturenkadun risteyksen perjantaina. Kuva on lukijan ottama.
Raitovaunun hajoaminen ruuhkautti Helsingin Mäkelänkadun ja Sturenkadun risteyksen perjantaina. Kuva on lukijan ottama.

Myöhäisen perjantai-iltapäivän liikenne oli Helsingissä koetuksella.

Lähes samaan aikaan tapahtuneet kolmen raitiovaunun hajoamiset vaikuttivat keskustan alueella, ja Hämeenlinnanväylällä, Lahdenväylällä ja Kehä III:lla tapahtuneet kolarit taas ruuhkauttivat kaupungista ulospäin menevät tiet ja sotkivat Helsingin seudun liikenteen (HSL) linja-autojen aikataulut.

Vähän ennen kello 18 raitiovaunu suistui kiskoilta Mannerheimintiellä. Samaan aikaan sähkökatkos Ateneumin edustalla pysäytti siinä olleen raitiovaunun, ja Sturenkadun ja Mäkelänkadun risteyksessä olleesta raitiovaunusta taas hajosi virroitin ja se hyytyi kiskoille.

Virroitin välittää sähkövirran ajojohtimesta raitiovaunun apulaitteille, tehonsäätölaitteistolle ja edelleen sähkömoottorille.

Neljän ja viiden välillä iltapäivällä sattui myös useita kolareita.

Hämeenlinnanväylällä Nurmijärven liittymän kohdalla auto ajoi ulos hiukan neljän jälkeen iltapäivällä, ja kiepsahti ympäri jääden tien sivuun katolleen.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos lähti paikalle selvittämään tilannetta, mutta ennen kuin he ehtivät paikalle tapahtui toinen onnettomuus: ulosajanut auto sai muut autoilijat hidastamaan vauhtia, mutta yksi autoilijoista ei huomannut tilannetta, ajoi liian lujaa ja aiheutti lopulta kolmen auton ketjukolarin.

”Nuori naiskuski ei havainnoinut tilannetta, eikä hidastanut vauhtia muiden niin tehdessä”, kertoo paloesimies Jukka Paldanius Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

”Kukaan ei onneksi loukkaantunut pahemmin, vaikka tilanteessa oli lopulta osallisina seitsemän henkilöä. Yksi henkilö vietiin päivystykseen tarkistettavaksi selkä- ja niskakipujen vuoksi.”

Syntyneen ruuhkan avaamisessa kesti lopulta Paldaniuksen mukaan noin puolitoista tuntia.

Lahdenväylällä Koivukylän liittymän kohdalla tapahtui kello 17 aikaan neljän henkilöauton ja kuorma-auton ketjukolari, mutta tilanteesta selvittiin peltivauroilla.

Lisäksi Vantaalla Kehä III:lla Tuupakan liittymän lähettyvilä kuorma-auto syttyi palamaan. Palo saatiin kuitenkin nopeasti taltutetuksi, eikä kuorma-auto ehtinyt vaurioitua pahasti.

HSL:n liikennepäivystyksen mukaan liikenneruuhkat alkoivat rauhoittua noin kello 19 aikaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat