Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roihupeltoon kaavaillaan 2 000 opiskelijan oppilaitosta

Uuden kampuksen ensimmäisen vaiheen rakentaminen maksaa noin 35 miljoonaa euroa.

Kaupunki
 
Liisa Niemi

Roihupeltoon ollaan rakentamassa uusi Stadin ammattiopiston kampus noin kahdelletuhannelle tekniikan ja liikenteen alan opiskelijalle. Tontilla olevat nykyiset tilat on tarkoitus purkaa uuden kampuksen tieltä yhtä huoltorakennusta lukuun ottamatta.

Stadin ammattiopistolla on tarvetta uusille tiloille, sillä ammattiopiston nykyiset tilat ovat osin huonokuntoisia eivätkä ne täysin sovellu tekniikan alojen opetukseen. Ne eivät myöskään tule riittämään opiskelijamäärän kasvaessa.

Tekniikan alojen koulutuksessa on puutetta ammatilliseen koulutukseen soveltuvista tiloista. Vuoteen 2025 mennessä ammatilliseen koulutukseen soveltuvia tiloja tarvitsevan opiskelijamäärän on arvioitu nousevan noin 2000 opiskelijalla, joista 850 on tekniikan opiskelijoita.

Uusi kampus on tarkoitus rakentaa kolmessa vaiheessa.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan tilat logistiikan ja laboratorioalan tutkinnoille, valmistavalle koulutukselle ja työpajatoiminnalle. Samalla toteutetaan koko kampuksen yhteiset ravintola-, keittiö-, liikunta- ja henkilöstötilat.

Rakentamisen on tarkoitus alkaa kesäkuussa 2018 ja valmistua kesäkuussa 2020. Hankkeen kustannuksiksi arvioidaan noin 35 miljoonaa euroa.

Koko kampuksen on määrä olla valmis vuonna 2024.

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee projektin ensimmäisen vaiheen hankesuunnitelmaa maanantaisessa kokouksessaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat