Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hakaniemestä saattaa pian lähteä kahden kilometrin pituinen siltayhteys – kaupunginhallitus hyväksyi Kruunusillat

Rakennustyöt aloitettaisiin todennäköisesti vuonna 2018. Siltojen päälle suunnitellaan pikaraitiotietä sekä pyörä- ja kävelyteitä. Autokaistoja Kruunusilloille ei ole tulossa.

Kaupunki
 
WSP
Havainnekuva esittää, miltä Kruunusillat voisivat näyttää.
Havainnekuva esittää, miltä Kruunusillat voisivat näyttää. Kuva: WSP

Helsingin Laajasalon ja kantakaupungin yhdistävät Kruunusillat ovat enää askeleen päässä toteutumisesta. Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan siltojen hankesuunnitelman äänin 13–2.

Lopullisen päätöksen siltojen toteuttamisesta tekee kaupunginvaltuusto. Se käsittelee siltoja jo viikon päästä.

Valmistuttuaan kolmesta sillasta muodostuvista Kruunusilloista tulisi yhteensä yli kahden kilometrin pituinen kokonaisuus. Helsingin kantakaupungin päässä sillat yhdistyisivät Merihakaan.

Siltojen päälle suunnitellaan pikaraitiotietä sekä pyörä- ja kävelyteitä. Autokaistoja Kruunusilloille ei ole tulossa.

Matkustajat pääsisivät Helsingin keskustasta Laajasalon perällä sijaitsevaan Yliskylään pikaraitiovaunua käyttämällä 25 minuutissa.

Kruunusilloille ollaan aseteltu Helsingin tulevaisuuden visioissa tärkeää roolia. Siltojen nopea joukkoliikenneyhteys mahdollistaisi kantakaupungin laajentumisen itään ja keventäisi jo 2020-luvulla pahasti ruuhkautuvan itämetron taakkaa.

Hanke on kuitenkin saanut osakseen myös ankaraa kritiikkiä. Kritiikki on kohdistunut ennen kaikkea siltaprojektin hintaan. Kruunusiltojen kustannusarvio on 259 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi hanke vaatii noin sadan miljoonan euron investointeja raitiovaunuihin ja raitiovaunuvarikkoon.

Kaupunginhallituksessa hankkeen toteuttamista vastustivat rkp:n Björn Månsson ja perussuomalaisten Mika Raatikainen. Månsson ja Raatikainen ehdottivat, että hanke palautettaisiin uuteen valmisteluun edullisempien vaihtoehtojen selvittämiseksi.

Helsinki on jo aiemmin selvittänyt Kruunusilloille vaihtoehtoisia toteutustapoja. Mikäli kaupunginvaltuusto hyväksyy Kruunusillat, rakennustyöt aloitettaisiin todennäköisesti vuonna 2018.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat