Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Afrikkalaismiesten pakkosterilisaatioita ehdottanut Helsingin varavaltuutettu sai syytteen

Syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa.

Kaupunki
 
Ville Männikkö
Olli Sademies kiistää syyllistyneensä rikokseen.
Olli Sademies kiistää syyllistyneensä rikokseen. Kuva: Ville Männikkö

Perussuomalaisista viime vuoden syyskuussa erotettu varavaltuutettu Olli Sademies on saanut syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyte Sademiestä vastaan käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa.

Sademies on Helsingin kaupungin kiinteistölautakunnan jäsen ja Helsingin kaupunginvaltuuston varajäsen eli varavaltuutettu. Hän on eläkkeellä oleva rikostutkija.

Sademies myönsi maanantaina olleensa poliisikuulustelussa epäiltynä, mutta kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän vetosi sananvapauteen.

”Sananvapaus ja ilmaisunvapaus käsittävät kaikki sellaisetkin lausumat, jotka saattavat järkyttää jotain väestönosaa. Toivottavasti käräjäoikeus tutustuu Euroopan ihmisoikeusistuimen päätöksiin tästä asiasta”, Sademies sanoi maanantaina illalla.

Perussuomalaisten puoluehallitus erotti Sademiehen puolueen jäsenyydestä syyskuussa rasistisen nettikirjoittelun takia. Sademies ehdotti Facebookissa muun muassa afrikkalaismiesten pakkosterilisaatioita.

Perussuomalaisen puolueen mukaan Sademiestä oli toistuvasti kehotettu muuttamaan kirjoitustapaansa sosiaalisessa mediassa.

Sademies puolestaan uhkasi puoluetta poliisitutkinnalla erottamisen jälkeen syksyllä.

Sademies syytti syksyllä puoluetta kunnianloukkauksesta. Hän perusteli syytöstään sillä, ettei ole saanut puolueelta yhtään kehotusta muuttaa kirjoitustensa tyyliä.

Sademies joutui jättämään myös perussuomalaisten valtuustoryhmän Helsingin valtuustossa tammikuussa. Valtuustoryhmän sääntöjen mukaan valtuustoryhmään kuuluva valtuutettu tai varavaltuutettu on erotettava valtuustoryhmästä, jos hän on eronnut tai erotettu puolueesta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat