Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon toimialajohtajan vaimo nimitettiin päälliköksi miehensä epäsuoraan alaisuuteen – lautakunta päätti yksimielisesti ottaa asian uuteen käsittelyyn

Kaupunki
 
Marja Väänänen
Espoon sosiaali- ja terveystoimen johtaja Juha Metso.
Espoon sosiaali- ja terveystoimen johtaja Juha Metso. Kuva: Marja Väänänen

Espoon perusturvajohtajan Juha Metson vaimo nimitettiin korkeaan asemaan Espoon kaupungin vanhustenpalveluihin.

Perusturvajohtaja Metso on sosiaali- ja terveystoimen ylin virkamies. Virka vastaa esimerkiksi Helsingissä käytössä olevaa apulaiskaupunginjohtajan virkaa.

Vanhustenpalvelut on yksi Metson alaisuudessa olevista yksiköistä.

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta päätti keskiviikkoiltana käyttää asiassa niin sanottua otto-oikeutta kaupunginvaltuutettu Veera Ruohon (ps) esityksestä. Käytännössä lautakunta ottaa nimityspäätöksen uuteen käsittelyyn.

Kun otto-oikeutta käytetään ja aiemmin päätetty asia otetaan lautakunnan käsiteltäväksi, alkuperäinen päätös menettää oikeudellisen merkityksensä.

Käsittelyn jälkeen alkuperäinen päätös voidaan säilyttää, kumota tai sitä voidaan muuttaa eli käytännössä tehdä uusi päätös.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti otto-oikeuden käyttämisestä yksimielisesti. Nimityspäätös käsitellään lautakunnan seuraavassa kokouksessa, joka pidetään 20. syyskuuta.

Metson vaimon nimitti uuteen tehtävään Metson alainen, vanhuspalveluiden johtaja Matti Lyytikäinen. Työpaikkailmoitus oli Espoon omien sivujen lisäksi viidellä eri työnvälityssivustoilla.

Espoon pitkäaikaishoitopäällikön virkaa haki yhteensä 38 ihmistä. Näistä 33:lla oli ylempi korkeakoulututkinto, kahdella tohtorintutkinto. Useilla hakijoilla oli kokemusta vanhustyöstä, johtamisesta sekä kuntaorganisaatiosta.

Metson vaimo on sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri. Hän on työskennellyt Espoon kaupungilla vuodesta 1988 monissa erilaisissa tehtävissä, muiden muassa työterveyshoitajana, suunnittelijana ja ylihoitajana. Nyt hän toimii Espoon sairaalan suunnitteluhankkeen projektipäällikkönä.

Hän työskenteli Espoon kaupungilla ennen kuin meni perusturvajohtajan kanssa naimisiin.

Perusturvajohtaja Juha Metso vakuuttaa, ettei hän ole vaikuttanut vaimonsa nimitykseen.

”En ole puuttunut valintaan millään lailla. Olen aina ollut sitä mieltä, että paras hakija valitaan kaikkiin tehtäviin.”

Mikäli sosiaali- ja terveyslautakunta pitää alkuperäisen päätöksen voimassa, tulee Metson vaimosta epäsuorasti hänen alaisensa.

Marja Väänänen
Espoon perusturvajohtaja Juha Metso
Espoon perusturvajohtaja Juha Metso
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat