Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vertailu: Ilman Helsinkiä ja helsinkiläisiä Suomi olisi 13 prosenttia köyhempi – Saksa olisi vauraampi ilman Berliiniä

Helsinki on Suomelle tärkeämpi kuin esimerkiksi Lontoo Britannialle tai Tukholma Ruotsille, kun vertaillaan pääkaupunkien vaikutusta maiden asukaskohtaiseen bruttokansantuotteeseen.

Kaupunki
 
Akseli Valmunen / HS
Helsinki ja sen asukkaat nostavat Suomen asukaskohtaista bruttokansantuotetta. Kuva Helsingin Kalliosta 6.8.2016.
Helsinki ja sen asukkaat nostavat Suomen asukaskohtaista bruttokansantuotetta. Kuva Helsingin Kalliosta 6.8.2016. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Ilman Helsinkiä ja sen ihmisiä Suomen vauraudesta katoaisi 12,9 prosenttia. Helsinki on Suomelle tärkeämpi kuin esimerkiksi Lontoo Britannialle tai Tukholma Ruotsille, kun vertaillaan pääkaupunkien vaikutusta maiden asukaskohtaiseen bruttokansantuotteeseen (bkt).

Ilman Lontoota ja lontoolaisia Britannian bkt asukasta kohden olisi 11,2 prosenttia pienempi. Ilman Tukholmaa ja sen asukkaita Ruotsin bkt asukasta kohden olisi 11,7 prosenttia pienempi. Vertailun on tehnyt Kölnin talousinstituutti IW Eurostatin tiedoilla.

IW:n vertailussa lähes kaikki Euroopan pääkaupungit tekivät maastaan rikkaamman. Pääkaupungin menetys tekisi suurimman loven Kreikan talouteen, jonka asukaskohtaisesta bkt:sta katoaisi 19,9 prosenttia ilman sen historiallista, kulttuurista ja taloudellista keskusta Ateenaa. Ranska ilman Pariisia olisi 15 prosenttia köyhempi. Sen sijaan Rooman menetys veisi Italian vauraudesta vain 2,1 prosenttia.

Ainoa poikkeus IW:n vertailussa on Berliini, jonka menettäminen tekisi Saksasta itse asiassa hieman rikkaamman. Ilman Berliiniä ja berliiniläisiä Saksan asukaskohtainen bkt olisi 0,2 prosenttia nykyistä suurempi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat