Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeus ei tuominnut perheenäidin murhanneelle tuusulalaismiehelle rangaistusta – lautamies olisi määrännyt elinkautisen vankeustuomion

Käräjäoikeuden enemmistön mukaan mies oli henkirikoksen tehdessään syyntakeeton.

Kaupunki
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Hyrylän murhasyytteen käsittely alkoi Tuusulan käräjäoikeudessa Järvenpäässä 6. huhtikuuta 2016.
Hyrylän murhasyytteen käsittely alkoi Tuusulan käräjäoikeudessa Järvenpäässä 6. huhtikuuta 2016. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Tuusulan käräjäoikeuden mukaan 34-vuotias tuusulalaismies syyllistyi murhaan surmatessaan 48-vuotiaan naisen viime marraskuussa Hyrylässä. Mies oli käräjäoikeuden mukaan rikoksen tehdessään syyntakeeton, eikä hänelle tuomita teosta siksi rangaistusta.

Käräjäoikeus antoi tuomion maanantaina. Ratkaisu syntyi äänestämällä.

Yksi lautamiehistä piti miestä syyntakeisena ja olisi tuominnut hänet elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeuden enemmistö eli puheenjohtaja ja toinen lautamies olivat syyntakeettomuuden kannalla.

Myös mielentilatutkimuksessa miehen katsottiin sairastavan skitsofreniaa ja olleen henkirikoksen aikaan syyntakeeton. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunnon mukaan hän on tahdosta riippumattoman psykiatrisen sairaalahoidon tarpeessa.

Hän jäi mielentilatutkimuksen jälkeen hoidettavaksi Niuvanniemen sairaalaan.

Käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan korvauksia muun muassa aiheuttamastaan kärsimyksestä uhrin aviomiehelle 12 000 euroa sekä molemmille lapsille 15 000 euroa.

Veriteko tapahtui kadulla Tuusulan Hyrylässä sen jälkeen, kun nainen poistui ravintola Päämajasta kello 0.24. Hän oli saapunut sinne työhyvinvointipäivän jälkeen Helsingistä.

Nainen soitti puolisolleen kello 0.55 ja pyysi tätä hakemaan hänet autolla. Kesken puhelun naisen ääni katosi, eikä hän vastannut enää miehelleen.

34-vuotias mies hyökkäsi tuolloin naisen päälle ja löi tätä teräaseella kymmeniä kertoja.

Hän syyllistyi murhan lisäksi törkeään ryöstöön ja huumausainerikokseen.

Miehen elämä alkoi tuomion mukaan muuttua merkittävästi sen jälkeen, kun hän irtisanoutui maaliskuussa 2014 työstään Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksen esimiestehtävistä.

Hänen tilansa heikkeni loppuvuoteen 2015 mennessä. Hän on kertonut kokeneensa muutamaa viikkoa ennen henkirikosta tapahtuneen viisaudenhampaan poistamisen jälkeen, että hänet on kopioitu toiseen ruumiiseen.

Käräjäoikeuden mukaan mies on ymmärtänyt tekonsa luonteen ja oikeudenvastaisuuden, mutta hänen kykynsä säädellä käyttäytymistään on mielisairauden vuoksi heikentynyt ratkaisevasti.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat