Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiläispoliitikko joutui syytteeseen nujakasta kokoomuksen vaaliteltalla – ”Itsepuolustusta”

Tappelun aloittanut eläkeläismies sai syytteen virkamiehen eli kaupunginvaltuutetun väkivaltaisesta vastustamisesta. Kaupunginvaltuutettu Timo Raittinen (kok) puolestaan kiistää lyöneensä miestä takaisin. Todistaja tukee Raittista.

Kaupunki
 
Helsingin kaupunki
Timo Raittinen
Timo Raittinen Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen ja Helsingin kirkkovaltuuston jäsen Timo Raittinen (kok) joutui maanantaina vastaamaan pahoinpitelysyytteeseen Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjä Elina Karvo vaati Raittiselle sakkorangaistusta toisen vuosaarelaismiehen pahoinpitelystä kokoomuksen vaaliteltalla keväällä 2015.

Raittinen kiisti syytteen sillä perusteella, että hän vain nosti kätensä itsepuolustukseksi eikä kukaan ei ole nähnyt hänen lyövän eläkeläismiestä. Oikeudenkäynnissä kuultu ainoa todistaja tuki Raittisen kertomusta: Raittinen nosti kätensä eläkeläismiestä kohden itsepuolustukseksi.

Eläkkeellä oleva 68-vuotias arkkitehti sai pahoinpitelysyytteen lisäksi syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Tämä johtuu siitä, että luottamusmies kuten kunnanvaltuutettu luetaan lain mukaan virkamieheksi, jos hän joutuu väkivallan kohteeksi.

Samassa asemassa ovat myös muun muassa kunnanhallituksen ja lautakunnan jäsenet. Ainoa mahdollinen rangaistus virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta on vankeusrangaistus.

Raittisen mukaan oikeudenkäynnissä on kyse siitä, että eläkeläismies haluaa tuhota hänen poliittisen uransa.

”Aion asettua ehdolle seuraavissa kunnallisvaaleissa, sillä en ole syyllistynyt pahoinpitelyyn”, Raittinen sanoi ennen oikeudenkäyntiä käräjäoikeuden aulassa.

Tapahtumat käynnistyivät kokoomuksen eduskuntavaaliteltalla huhtikuussa 2015. Eläkkeellä oleva arkkitehti myönsi oikeudenkäynnissä, että hän löi ensin avokämmenellä Raittista poskeen.

Tapahtumapaikkana oli Mosaiikkitori, joka on Helsingin Vuosaaressa. Sen eteläpuolella sijaitsee kauppakeskus Columbuksen pohjoinen sisäänkäynti ja pohjoispuolella Vuosaaren kulttuurikeskus.

Eläkeläismiehen mukaan Raittinen oli haukkunut häntä ja hänen laatimaansa Rastilan kaavaehdotusta ”paskaksi”. Hän kertoi tämän vuoksi tuohtuneensa ja läpäisseensä avokämmenellä Raittista kasvoihin.

”Myönnän lievän pahoinpitelyn”, eläkeläismies sanoi.

Raittinen puolestaan kertoi eläkeläismiehen hyökänneen yllättäen hänen kimppuunsa, vaikka ei ollut provosoinut tai haukkunut tätä. Raittisen mukaan kyseessä ei ollut läpsäisy, vaan selvä ja yllättävä nyrkinisku kasvoihin.

Miesten kertomus erosi myös siinä, mitä eläkeläismiehen hyökkäyksen jälkeen tapahtui. Raittinen kertoi nostaneensa kätensä itsepuolustukseksi, minkä vuoksi hän osui kädellä eläkeläismiestä rintaan.

Eläkeläismies taas kertoi oikeudessa, että Raittinen ”huitaisi nyrkillä kovaa kasvoihin”. Tämän seurauksena tuntui veren makua suussa ja nastahammas meni poikki, eläkeläismies selvitti.

Ainoa kuultu todistaja tuki Raittisen kertomusta. Todistajan mukaan eläkeläismies oli käynyt Raittisen kimppuun ”tarkoituksenaan lyödä” ja Raittinen ”otti kädellä vastaan”.

Todistaja oli havainnut verta Raittisen suupielessä nujakan jälkeen. Eläkeläismiehellä ei todistajan mukaan ollut vammoja.

Tappelun jälkeen eläkeläismies vielä hyökkäsi kokoomuksen vaalitelttaan ”kuin raivohärkä” ja kaatoi pöydän, todistaja kertoi.

Eläkeläismies vaati valtuutettu Raittiselta kivusta ja särystä 500 euroa ja hampaan uusimisesta 2 150 euroa. Raittisella ei ollut vaatimuksia.

”Näyttää, että [NN] halaa laittaa hammaskalustonsa kuntoon kustannuksellani”, Raittinen sanoi loppupuheenvuorossaan.

Käräjäoikeus antaa tuomiot nujakasta ensi viikon torstaina.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat