Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EK tukee Guggenheimia Helsinkiin – ”merkittävä hanke maan työllisyyteen ja elinvoimaisuuteen”

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan Guggeinheimin museo on samanaikaisesti kulttuurinen, koulutuksellinen, taloudellinen ja matkailullinen hanke.

Kaupunki
 
Moreau Kusunoki Architectes
Guggenheim-arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotus Art in the City.
Guggenheim-arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotus Art in the City. Kuva: Moreau Kusunoki Architectes

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) ilmoittautuu myös Helsinkiin kaavaillun Guggenheimin tukijaksi. EK kertoo kantansa julkisuuteen lähettämässään tiedotteessa, jossa EK esittelee ehdotuksiaan työllisyyden parantamiseksi.

EK:n mukaan Guggeinheimin museo on samanaikaisesti kulttuurinen, koulutuksellinen, taloudellinen ja matkailullinen hanke ja näin ollen merkittävä investointi maan työllisyyteen ja elinvoimaisuuteen.

Museo vahvistaisi EK:n mukaan myös Helsingin kansainvälistä tunnettuutta ja asemaa kulttuuri- ja matkailukohteena, tuottaisi laaja-alaisia taloudellisia vaikutuksia matkailijamäärien kasvun kautta ja lisätä tätä kautta erityisesti pk-yritysten liiketoimintamahdollisuuksia.

EK on koonnut yhteensä 18 ehdotuksen listan budjettiriiheen. EK:n tavoite on työllisyysaste ylös kannustinloukut purkamalla.

EK:n mukaan vaikeassa taloustilanteessa budjettiriihessä pitää keskittyä työllisyysastetta nostaviin rakenneuudistuksiin ja julkisen sektorin toiminnan tehostamiseen.

Viime viikolla HS kertoi myös elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk) tukevan Guggenheimin museota Helsinkiin. Rehnin mukaan valtio voisi osallistua hankkeeseen noin 40 miljoonalla eurolla neljän vuoden aikana.

Perussuomalaiset ovat toistaiseksi vastustaneet museon rakentamista valtion tai Helsingin kaupungin rahoituksella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat