Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Junaliikenteessä häiriöitä: A-junat liikennöivät taas, Tampere–Riihimäki-taajamajunia peruttu

Junat ovat häiriöiden vuoksi myöhästelleet tiistaina. A-junat ovat iltapäivällä kulkeneet taas normaalisti. Lähes kaikki taajamajunat Riihimäen ja Tampereen välillä on peruttu.

Kaupunki
 
Sofia Kuisma
Louhintatyöt ovat aiheuttaneet rataliikenteeseen pitkäkestoisen katkoksen Tampereen ja Riihimäen välillä.
Louhintatyöt ovat aiheuttaneet rataliikenteeseen pitkäkestoisen katkoksen Tampereen ja Riihimäen välillä.

Rantaradan junaliikenteessä on ollut tiistaiaamuna myöhästymisiä ja peruuntumisia.

Liikenteenohjausjärjestelmässä ollut vika saatiin kuitenkin korjattua aamupäivän aikana, ja VR:n mukaan A-junilla on noin kello 11 jälkeen voitu taas liikennöidä Helsingin ja Leppävaaran väliä.

A-junia lukuun ottamatta muut ranta- ja kehäradan junat on ajettu normaalisti.

Taajamajunat välillä Riihimäki–Tampere–Riihimäki on tiistaina peruttu maanantaisen sähköratavaurion vuoksi, kertoo VR tiedotteessaan. VR:n mukaan taajamajunavuoro H345 on kuitenkin tarkoitus ajaa normaalisti. Se lähtee Riihimäeltä Tampereelle tiistaina kello 20.43.

Osa tiistain kaukojunista pysähtyy kuten taajamajunat. Ylimääräisiä pysähdyksiä tehdään seuraavilla asemilla: Lempäälä, Viiala, Toijala, Iittala, Parola, Hämeenlinna, Turenki ja Ryttylä. Hieman yli kymmenen junavuoroa on aikataulustaan noin 10–25 minuuttia myöhässä pysähdysten takia.

Kaukojunaliikenteessä on tiedossa muitakin myöhästymisiä. Esimerkiksi Helsingin ja Oulun väliä kulkeva aamujuna myöhästyi puolisen tuntia.

Helsingin seudun liikenne (HSL) neuvoi A-junan käyttäjiä käyttämään tiistaiaamuna Turuntien busseja. Korvaava kuljetus Helsingin suuntaan onnistui esimerkiksi busseilla 217, 218 ja 235, joihin HSL lisäsi kalustoa.

Häiriön syynä oli liikenteenohjausjärjestelmän vika Pasilan ja Huopalahden välillä. Junat ovat ajaneet alennettua nopeutta kyseisellä rataosuudella.

”Arvellaan, että kyseessä on kaapelivaurio, jolloin häiriö saattaa kestää vielä pidempäänkin. Kun vaurio löytyy, se on nopea korjata. Tarkempaa korjausarviota ei ole”, kertoi Rataliikennekeskuksen liikennepäällikkö Jari Lindström tiistaiaamuna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat