Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki etsii kiireellä väistötilaa 250 oppilaalle – Kaisaniemen remonttityömaalla vesivahinko

250 koululaista tarvitsee nopeasti keskustasta uudet tilat opiskella.

Kaupunki
 
Sirpa Räihä / HS
Kaisaniemen ala-asteen koulu
Kaisaniemen ala-asteen koulu Kuva: Sirpa Räihä / HS

Helsinki joutuu siirtämään loputkin Kaisaniemeen ala-asteen oppilaat väistötiloihin remontotoivasta koulurakennuksesta. Uutta väistötilaa etsitään kiivaasti, koska työmaalla on sattunut vesivahinko eikä oppilaita pystytä muutenkaan täysin suojaamaan pölyltä ja melulta.

Kesällä alkanut peruskorjaus oli tarkoitus toteuttaa vaiheissa niin, että osa oppilaista olisi käynyt koulua toisessa osassa rakennusta, kun toista osaa remontoidaan. Osa koululaisista on jo suunnitellusti siirtynyt evakkoon Kaisaniemen puistossa sijaitseviin väliaikaisiin paviljonkeihin.

Vesivahinko sattui viime viikolla koulun ullakolla. Vesi valui kahteen viidennen kerroksen luokkaan. Näitä kahta luokkaa kuivatetaan jo, samoin varotoimena kahta muuta luokkaa samassa kerroksessa. Samalla on käynyt ilmi, että vanhassa koulurakennuksessa rakennustyömaan aiheuttamia haittoja ei pystytä eristämään koulussa olevista oppilaista tarpeeksi hyvin.

Niinpä Helsinki on päättänyt sulkea koulutalon kokonaan. Jo väistötiloissa olevat oppilaat pysyvät siellä missä ovat, noin 250 koululaiselle etsitään kiireellä uutta tilaa.

Peruskorjauksen on tarkoitus valmistua ensi vuoden lopussa. Kaisaniemen koulu on avattu vuonna 1924.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat