Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lenkille lähtenyt helsinkiläisnainen auttoi itkevää naista tienposkessa: Nyt kiitoksia satelee tuntemattomiltakin ihmisiltä

Useat tuntemattomat ihmiset ovat ottaneet Marjo Ojalaan yhteyttä kehuakseen tämän esimerkillistä toimintaa.

Kaupunki
 
Liisa Niemi

Elokuun alussa eksyneen hollantilaisnaisen ja tämän lapsen pelastaneelle helsinkiläiselle Marjo Ojalalle sataa kiitoksia esimerkillisestä toiminnasta.

HS uutisoi perjantaina 12. elokuuta lenkille lähteneestä Ojalasta, joka löysi hollantilaisen naisen ja lapsen tien poskesta itkemästä. Heillä oli kiire Vuosaaren satamasta lähtevään laivaan.

Kuljettajan kännykästä oli kuitenkin akku loppunut, eivätkä he löytäneet perille. Koska lähtöselvitys oli jo käynnissä eivätkä nainen ja lapsi olisi selvinneet ilman navigaattoria, Ojala päätti itse ajaa naisen lapsineen satamaan.

Uutinen herätti paljon huomiota, ja sitä jaettiin sosiaalisessa mediassa yli kaksikymmentätuhatta kertaa. Uutisen myötä myös Ojalalle itselleen on satanut kiitoksia ja kehuja.

”Serkkuni kertoi, että hänen lapsensa koulussa, Herttoniemen yhteiskoulussa, oli aamunavauksessa mainittu tämä tapahtuma”, Ojala kertoo HS:lle.

Ojalan ystävät ja tuttavat ovat olleet hirvittävän kiinnostuneita tapauksesta, mutta myös tuntemattomat ihmiset ovat ottaneet häneen yhteyttä. Ojala kertoo saaneensa Facebookissa useilta tuntemattomilta ihmisiltä viestejä, joissa kehutaan, kuinka mahtavasti hän toimi tilanteessa.

Auttamastaan hollantilaisnaisesta ja tämän lapsesta Ojala ei ole tapahtuneen jälkeen kuullut.

Ojala kertoo, että hän antoi naiselle oman puhelinnumeronsa, mutta nainen ei ole ollut häneen missään yhteydessä.

Kiireessä he eivät ehtineet vaihtaa muita yhteystietoja. Lähtöselvitys oli jo sulkeutunut Ojalan ja tämän auttaman kaksikon saapuessa Vuosaaren satamaan, mutta nainen lapsineen päästettiin vielä sisään. Epäselväksi jäi, miten hollantilaisille lopulta kävi.

”Olisihan se ollut ihan kiva tietää, että pääsivätkö he loppujen lopuksi laivaan”, Ojala sanoo.

Ojala ei ole sittemmin päätynyt samanlaisiin tilanteisiin. Hän on kuitenkin saanut ystäviltään palautetta toiminnastaan. Tapaus on ollut hyvä esimerkki siitä, että aina kannattaa ehdottomasti pysähtyä auttamaan apua tarvitsevia.

Ojalan mielestä suomalaiset pysähtyvät yleensä auttamaan tuntemattomia hyvin vaihtelevasti.

”Eivät suomalaiset ylipäätään kamalan kylmiä ihmisiä ole. Mutta ehkä siinä on sellainen, että ei haluta puuttua toisten asioihin. Tässäkään tilanteessa ei ollut ihan selvää onko mitään sattunut vai ei”, Ojala kertoo.

Hollantilaisnaisen ja tämän lapsen nähdessään Ojala meni itsekin muiden tavoin ensin heidän ohitseen. Asia jäi kuitenkin vaivaamaan mieltä ja hän päätti kääntyä takaisin.

Ojala kehottaa kaikkia heittämään ennakkoluulot syrjään jos näyttää siltä, että joku tarvitsee apua. Aina kannattaa mennä rohkeasti kysymään, onko avulle tarvetta.

”Itsekin jatkossa yritän ehkä muistaa sen, että ei tarvitsisi edes miettiä. Kävisi vaan kysäisemässä. Tuskinpa se ihminen siitä pahastuu”, Ojala sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat