Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Auto jätettiin hetkeksi tyhjäkäynnille ja omilleen Kontulassa – rattiin hypännyt varas kaahasi karkuun 140 kilometriä tunnissa

Autovarkautta seurasi takaa-ajo, joka päättyi piikkimattoon Itäväylällä

Kaupunki
 

Hetkeksi omilleen ja tyhjäkäynnille jätetty auto lähti varkaan matkaan Helsingin Kontulassa keskiviikon vastaisena yönä. Autovaras ei kuitenkaan päässyt katoamaan jäljettömiin, vaan pian hänen kintereillään oli poliisipartio.

Takaa-ajoksi muuttunut tapahtumaketju alkoi kello 2.15, kun lukitsemattomaan autoon hypännyt mies kiihdytti matkoihinsa. Auton oikea omistaja näki tilanteen.

”He olivat toisilleen tuntemattomia. Ilmeisesti tämä [auton varastanut mies] sattui vain paikalle ja päätti, että ’vienpä tuon tuosta”’, rikoskomisario Tapio Hyvönen kertoo.

Poliisipartio havaitsi hieman myöhemmin varastetuksi ilmoitetun auton olevan liikenteessä Meripellontiellä Puotilassa. Poliisit lähtivät auton perään ja kytkivät hälytysvalot- ja äänet sekä pysäytysvalon päälle.

Epäilty autovaras puolestaan lisäsi kaasua ja lähti ajamaan kohti Vuosaarta. Vauhtia oli poliisin mukaan enimmillään 140 kilometriä tunnissa, kun nopeusrajoitukset pakoreitillä olivat 40–60 kilometriä tunnissa.

Kuljettaja kokeili mutkitella poliiseja pakoon, mutta yritykset teki tyhjäksi toisen poliisipartion asettama piikkimatto. Kuljettaja jatkoi pakoaan puhjenneella renkaalla, mutta matkanteko loppui pian Itäväylälle.

Autoa ajoi vuonna 1998 syntynyt mies, jonka poliisi vei Pasilan poliisivankilaan. Miestä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat