Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorilla vaarallinen villitys Vantaalla – poliisi varoittaa syövyttävistä ja arvaamattomasti räjähtävistä ”muovipullopommeista”

Kemiallisen reaktion synnyttämän paineen voimasta räjähtäviä muovipulloja rakennellaan Vantaalla, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi

Kaupunki
 

Poliisin tietoon on tullut viime aikoina useita tapauksia, joissa nuoret ovat tehtailleet räjähtäviä muovipulloja Vantaalla.

Itä-Uudenmaan poliisi kutsuu nuorten tekeleitä torstaina sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan varoitusviestissä ”muovipullopommeiksi”. Räjäyttelijät ovat poliisin mukaan hankkineet valmistusohjeita internetistä ja kavereiltaan.

Mitään varsinaista räjähdysainetta, kuten ruutia, muovipullopommeissa ei ole. Niiden toiminta perustuu kemialliseen reaktioon, joka saadaan aikaan erilaisia raaka-aineita yhdistelemällä.

Tarvittavia ainesosia voi löytyä esimerkiksi kodin siivouskaapista.

Poliisi varoittaa, että muovipullopommit käyttäytyvät arvaamattomasti. Koska reaktioaikaa pullon sisällä on vaikea ennustaa, saattaa paine hajottaa pullon joko nopeasti tai vasta pitkän ajan kuluttua.

Hajotessaan muovipullo sirpaloituu, ja syövyttävät aineet voivat aiheuttaa vakavia vammoja. Toistaiseksi ei ole tiedossa, että kukaan olisi loukkaantunut viime aikoina pullojen räjäyttelyn yhteydessä.

Viranomaiset toivovat, että vanhemmat keskustelisivat lastensa kanssa pullopommien vaaroista.

Poliisi myös neuvoo ihmisiä olemaan koskematta epämääräisesti pullistuneisiin muovipulloihin, joita saattaa lojua julkisilla paikoilla.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat