Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merimieskapakoiden erikoinen kilpajuoksu Helsingissä alkaa: 120-vuotias Salve pääsee avaamaan kuukausia haastajaansa aikaisemmin

HOK-Elannon silakkapaikan muutto käy ripeästi. Haastaja ei paljasta korttejaan, mutta avaaminen venyy joka tapauksessa talven blini- ja madeaikaan asti.

Kaupunki
 
Nyt väännetään Salven kohtalosta - Asiakkaat haluavat pitää Helsingin parhaat paistetut silakat
Nyt väännetään Salven kohtalosta - Asiakkaat haluavat pitää Helsingin parhaat paistetut silakat
Helsingin kuuluisimmasta merimiesravintolasta on edessä vääntö HOK-Elannon ja Royal Ravintoloiden välillä. Kunhan kaupungin parhaita silakoita saisi edelleen, sanovat asiakkaat

Merimiehet ovat käyneet Helsingissä vähiin, mutta merimiesravintoloissa kisa on sitäkin tuimempi. Perinteisistä perinteisin eli Salve saa kisassa ainakin ajallisen etumatkan.

HOK-Elannon Salve on viimeistä päivää auki 11.9. ja aukeaa uudessa paikassa 16. syyskuuta.

Salve muuttaa pois Hietalahdenrannasta, koska se hävisi ravintolahuoneiston vuokrasopimuksen toiselle suurelle ravintolayhtiölle Royal-ravintoloille. HS kertoi kuviosta elokuussa.

Ravintola muuttaa Bulevardin S-marketin kylkeen Chico’s-ketjuravintolan paikalle, joten tilat olivat pitkälti valmiina. Valmista on myös rekvisiitta, jonka HOK-Elanto tuo vanhasta Salvesta tullessaan.

Salve ehtii mukaan pikkujoulusesonkiin, mutta Royal-ravintoloiden haastajan avaaminen ajoittuu pikemminkin talven blini- tai madeaikaan. Vuokrasopimuskin alkaa vasta vuodenvaihteessa.

”Talossa tehdään putkiremonttia ja muuta, joten ensi vuoden alkupuolelle menee”, sanoo Royal-ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström.

Vikström ei tässä vaiheessa paljasta uuden ravintolan nimeä tai sitä, millä eväillä se aikoo nokittaa lähinnä silakoiden, sisustuksen ja taiteilija-asiakkaiden leimaaman kilpakumppaninsa.

”Etenemme rauhassa ja kuuntelemme asiakkaita”, Vikström sanoo.

Julkisuudessa Royalin tulokkaan on ennakoitu olevan luonteeltaan merimiesravintola. Yhtiöllä on ennestään useita fine dining -ravintoloita Nokasta ja Savoysta alkaen.

Viime aikoina joukkoon on liittynyt myös hieman nuorekkaampia tulokkaita kuten The Cock ja Holiday.

Kari Pullinen
Arska Arvonen vietti 103-vuotissyntymäpäiväänsä Salvessa vuonna 2001.
Arska Arvonen vietti 103-vuotissyntymäpäiväänsä Salvessa vuonna 2001.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat