Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sami Sarvilinnaa esitetään Helsingin uudeksi ”supervirkamieheksi” – kaupunginlakimiestä voidaan pitää yllätysnimenä

Kaupunki
 

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok) esittää Helsingin uudeksi kansliapäälliköksi Sami Sarvilinnaa. Sarvilinna on Helsingin nykyinen kaupunginlakimies.

Kansliapäällikkö on Helsingin tulevan organisaation eräänlainen supervirkamies, joka on muun muassa tulevien neljän toimialajohtajan esimies. Hakijoista olivat ennakkoon vahvoja nimiä muun muassa nykyinen Helsingin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sd) ja viran nykyinen va. Tuula Saxholm.

Mikä tekee Sami Sarvilinnasta mielestäsi parhaan hakijan virkaan, kaupunginjohtaja Jussi Pajunen?

”Viime aiheessa jäljellä oli viisi hakijaa, joista kaikki olivat kyvykkäitä. Kokonaisarvio oli, että Sami Sarvilinna täyttää parhaiten tavoitteet, jotka tehtävälle on asetettu”, Pajunen vastaa.

Virkaan haki 23 ihmistä. Haastattelujen ja psykologisten testien jälkeen Sarvilinna valikoitui Pajusen ehdokkaaksi. Pajunen mainitsee Sarvilinnan yhteydessä myös tämän pitkän uran Helsingin kaupungin palveluksessa.

Kun virka asetettiin hakuun, Helsingin kaupungilla toivottiin, että supervirkaan hakisi ihmisiä ministeriötasolta ja suurten kaupunkien johtotehtävistä. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Helsingin kaupungilla on ulkopuolisten silmissä maine, että se täyttää tehtävät ”talon sisältä”. Olisiko tämä ennakkoluulo voinut karsia hakijoista nimekkäitä ja kyvykkäitä hakijoita?

”Asian voi tulkita monesta näkökulmasta. Helsingin kaupungin organisaatiossa on paljon kyvykkäitä henkilöitä. Viidestä viime vaiheen hakijasta neljä oli Helsingin kaupungilta ja yksi ulkopuolinen”, Pajunen muotoilee.

Olitko pettynyt, ettei ulkopuolelta tullut enempää varteenotettavia hakijoita?

”Olen vakuuttunut, että jos valtuusto tulee aikanaan samaan johtopäätelmään kuin minä, että meillä on oikein hyvä kansliapäällikkö ja tuleva organisaatiouudistus etenee hyvin.”

Kansliapäällikön valintaprosessia veti erityinen rekrytointityöryhmä, jossa Pajusen lisäksi olivat jäseninä kolmen suurimman valtuustoryhmän edustajat Tatu Rauhamäki (kok), Otso Kivekäs (vihr) ja Osku Pajamäki (sd) sekä kaupungin henkilöstöjohtaja Marju Pohjaniemi.

Kysymykseen, oliko rekrytointiryhmä yksimielinen Sarvilinnan valinnasta, Pajunen ei halua kommentoida. Muut jäsenet olivat epävirallisia. Virallisesti esitys kansliapäällikön henkilöstä kuuluu vain kaupunginjohtajalle.

Kansliapäällikön seitsemän vuoden määräaikainen virka-aika alkaa 4. lokakuuta. Palkka on 14 000 euroa kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Seuraavaksi valintaa käsittelee kaupunginhallitus, ja lopullisen valinnan tekee kaupunginvaltuusto.

Oikaisu 3.9. klo 10.45: Toisin kuin kirjoituksessa aiemmin väitettiin, Ritva Viljanen on sivistystoimen, ei sosiaali- ja tarveystoimen apulaiskaupunginjohtaja.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat