Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dramaattinen näky Helsingissä – harjoituksessa isku laivaterminaaliin, raskasta aseistusta ja helikopteri ilmassa

Viranomaiset harjoittelevat yhteistoimintaa tilanteessa, jossa poliisi pyytää virka-apua muun muassa Puolustusvoimilta ja Rajavartiolaitokselta

Kaupunki
 

Olympiaterminaalissa ja muualla Helsingin Eteläsataman ympäristössä näkyi maanantaina runsaasti sotilaita, poliiseja, palomiehiä sekä Rajavartiolaitoksen väkeä. Viranomaiset harjoittelevat ”vaativan virka-aputehtävän” hoitamista.

Harjoitusta johti Kaartin jääkärirykmentti, mutta siinä simuloidussa hätätilanteessa johtovastuu on poliisilla.

”Tähän on luotu sellainen skenaario, että poliisi on ajautunut tilanteeseen, jossa heidän omat resurssinsa eivät riitä. He ovat sitten tehneet virka-apupyyntöjä muille viranomaisille tukemaan toimintaa”, kertoi tiedottaja Tiina Möttönen Kaartin jääkärirykmentistä.

Harjoituksessa keskityttiin viranomaisten yhteispeliin ja kehitettiin sitä, mikäli ongelmia tulee esiin.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Kilvin ja kypärin varustautuneita poliiseja Olympiaterminaalin kupeessa. Kuva on lukijan ottama.
Kilvin ja kypärin varustautuneita poliiseja Olympiaterminaalin kupeessa. Kuva on lukijan ottama.

Harjoitus herätti runsaasti huomiota paitsi Eteläsatamassa myös Helsingin keskustassa, koska Rajavartiolaitoksen helikopteri kierteli taivaalla pitkin päivää. Olympiaterminaalin ulkopuolella on liikkunut raskaasti varustautuneita poliiseja.

Laivaterminaalissa näkyi puoliltapäivin myös harjoitukseen liittynyt rynnäkkökivääriä kantanut kommandopipomies, joka käyskenteli lattialla mahallaan olleiden ihmisten keskellä. Maassa makasi myös ainakin yksi poliisi.

Möttönen kertoo, että kyse oli pääosin reserviläisistä muodostetusta maaliosastosta, joka esitti ”tilanteen alle” jääneitä laivamatkustajia. Tilanteen alle jääminen taas tarkoittaa hänen mukaansa esimerkiksi haavoittumista.

Kuvitteellinen tilanne tuo väkisinkin mieleen terrori-iskut.

”Skenaario ei ollut se, että olisi terrorismia tai terrorismin uhkaa päällä”, Möttönen kuitenkin toteaa.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Rynnäkkökivääriä kantanut mies käveli maassa maanneen maaneen maaliosaston keskellä Olympiaterminaalissa. Kuva on lukijan ottama.
Rynnäkkökivääriä kantanut mies käveli maassa maanneen maaneen maaliosaston keskellä Olympiaterminaalissa. Kuva on lukijan ottama.

Viranomaiset olivat kolmen aikaan iltapäivällä poistumassa Eteläsatamasta, mutta edessä oli Möttösen mukaan vielä harjoituksia Katajanokalla. Harjoitus päättyi kello 19.

Joukkojen siirtymiset aiheutti katkoksia liikenteeseen. Laivat ovat kulkeneet normaalisti harjoituksesta huolimatta.

Yhteistoimintaharjoitukseen osallistuu henkilökuntaa puolustusvoimista, Helsingin poliisista, Helsingin pelastuslaitokselta, Helsingin satamasta, Tullista, Helsingin kaupungilta ja Rajavartiolaitoksesta. Käytössä ei ollut paukkupatruunoita tai muita harjoitusampumatarvikkeita.

Viranomaisten harjoitus oli osa Kaartin jääkärirykmentin johtamaa Kehä 16 -paikallispuolustusharjoitusta. Vastaavanlainen harjoitus järjestetään Möttösen mukaan noin kerran vuodessa, minkä lisäksi viranomaiset järjestävät pienempiä harjoituksia useamminkin.

Harjoitukseen osallistui myös Rajavartiolaitoksen helikopteri.
Harjoitukseen osallistui myös Rajavartiolaitoksen helikopteri.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat