Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fortumin tornitalo muuttuu asunnoiksi – energiajätin tilalle 650 asukasta

Espoon ”uusfasistiseen” maamerkkiin muuttaa pian satoja ihmisiä.

Kaupunki
 
Fortumin pääkonttorin saunaan liittyy erikoinen tarina
Fortumin pääkonttorin saunaan liittyy erikoinen tarina
Päätä huimaavaa -kesäsarjassa esitellään korkeita rakennuksia ja kerrotaan niihin liittyviä tarinoita. Vuorossa on Fortumin pääkonttori Espoon Keilaniemessä. Toimittaja: Mark Autio. Kuvaus ja leikkaus: Terhi Liimu

Espoon Keilaniemessä sijaitseva Fortumin tornitalo muuttuu pian asunnoiksi. Espoon kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina asemakaavan muutoksen.

Muuttuneessa kaavassa peruskorjausta vaativa torni voidaan muuttaa asunnoiksi. Kaavamuutos sallii samalla kahden uuden asuinkerrostalon rakentamisen tontille.

Espoon arvioiden mukaan Fortumin tornitaloon ja uusiin asuinrakennuksiin voi muuttaa 650 uutta asukasta.

Kaavoituksesta päättäminen kuuluu tavallisesti kaupunginvaltuustolle. Espoon kaupunginhallituksen johtosäännön mukaan kaupunginhallitus hyväksyy asemakaavat ja asemakaavojen muutokset, joilla ei katsota olevan merkittäviä vaikutuksia.

Fortumin päärakennuksen käyttötarkoituksen muuttaminen tuli ajankohtaiseksi vuonna 2014. HS uutisoi tuolloin, että Fortum oli laittanut Espoon kaupungille kirjeen, jossa se esitti, että toimistotorniin tulisi asuntoja ja alakertaan kaupallista tilaa.

Yhtiön mukaan rakennukseen ei pystynyt remontoimaan nykyaikaisia toimistotiloja.

Fortumin tornitalo oli valmistuessaan vuonna 1976 Suomen korkein tornitalo. Sillä on korkeutta yli 80 metriä ja se on edelleen Espoon korkein rakennus. Nesteen pääkonttoriksi valmistunut rakennus sai pian valmistumisensa jälkeen kovaa arvostelua.

HS esitteli rakennuksen vaiheita heinäkuussa ilmestyneessä artikkelissa. Jutun mukaan rakennuksen arkkitehtuuria haukuttiin arkkitehtipiireissä muun muassa ”uusfasistiseksi”.

Torni sai lempinimen ”Raaden hammas”. Lempinimi tuli Nesteen pääjohtaja Uolevi Raateelta.

Terhi Liimu / HS
Espoon poliitikot haluavat Fortumin pääkonttoriin asuntoja. Sen viereen on tarkoitus rakentaa kaksi uutta asuinkerrostaloa.
Espoon poliitikot haluavat Fortumin pääkonttoriin asuntoja. Sen viereen on tarkoitus rakentaa kaksi uutta asuinkerrostaloa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat