Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyttäjä vaatii Myyrmäen urheilupuiston entiselle toimitusjohtajalle vankeutta kirjanpitorikoksista

Syyttäjän mukaan jalkapalloseura PK-35 Vantaa sai luvatonta tukea yli 300 000 euroa.

Kaupunki
 
Leif Rosas
Myyrmäen urheilupuiston jalkapallostadion.
Myyrmäen urheilupuiston jalkapallostadion. Kuva: Leif Rosas

Vantaalaisen Myyrmäen urheilupuistoyhtiön entinen toimitusjohtaja Erkki Salo on syytteessä luottamusaseman väärinkäytöstä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Syyttäjä vaatii Salolle vähintään kymmenen kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta. Syytteen mukaan hän on järjestänyt jalkapalloseura PK-35 Vantaalle luvatonta tukea yli 330 000 euron arvosta.

Salo on kiistänyt kaikki syytteet. Oikeudenkäynti alkoi Vantaan käräjäoikeudessa tiistaina.

Syytteen mukaan Salo on muun muassa ohjannut Myyrmäen Urheilupuisto Oy:lle kuuluneita mainosmyyntituloja PK-35 Vantaalle yhteensä 262 195 euroa. Tilitykset ovat tapahtuneet vuosina 2009–2014.

Mainostulot perustuvat urheilupuistoyhtiön ja markkinointiyhtiö Gateway Media Oy:n väliseen sopimukseen. Gateway on maksanut keräämiään mainos- ja markkinointituloja suoraan PK-35 Vantaan tilille Salon pyynnöstä. Myyntitulot eivät näy ollenkaan urheilupuistoyhtiön kirjanpidossa.

Syyttäjän mukaan Gateway on tämän lisäksi maksanut Salon pyynnöstä ennakkoon PK-35 Vantaalle tulevien vuosien mainosmyyntitilityksiä. Näin urheilupuistoyhtiölle on syntynyt velkaa, joka ei näy yhtiön kirjanpidossa.

Urheilupuistoyhtiön hallitus ei ollut tehnyt päätöstä näistä tilityksistä.

Syyttäjän mukaan Salo jätti myös sanomatta irti sopimuksen, jonka mukaan PK-35 Vantaa sai ilmaisia vuoroja Myyrmäen jalkapallostadionilla. Urheilupuistoyhtiön hallitus oli päättänyt vuonna 2012, että sopimus on määräaikainen ja voimassa vuoden 2013 loppuun.

Kun Salo ei sanonut sopimusta irti, urheilupuistoyhtiö menetti tuloja vuoden 2014 aikana. Ilmaisten käyttövuorojen arvo oli arviolta 54 305 euroa.

Tämän lisäksi PK-35 Vantaan tilille on maksettu mainosmarkkinoinnista vastaavan Gateway Median tuloja yhteensä 20 000 euroa.

Salon hyväksymänä Myyrmäen Urheilupuisto Oy on maksanut omista varoistaan kahdessa erässä yhteensä 14 000 euroa PK-35 Vantaa ry:lle vuonna 2009. Maksuista ei ole olemassa hallituksen päätöstä, eikä niille ole yhtiön kannalta mitään perustetta.

Salon hankintavaltuutus on ollut 15 000 euroa, mutta hänellä ei ollut oikeutta päättää varojen luovutuksesta PK-35 Vantaalle.

Syyttäjän mukaan Salo on ylittänyt toimivaltansa ohjatessaan yhtiölle kuuluvia varoja ulkopuoliselle taholle. Tehdyt järjestelyt ovat yhtiön toimialaan nähden epätavallisia, eikä niillä ole edistetty Myyrmäen Urheilupuiston tai sen omistajan eli Vantaan kaupungin etua.

Erkki Salo ennätti toimia Myyrmäen urheilupuistoyhtiön toimitusjohtajana aina viime vuoden kevääseen asti, jolloin Vantaan kaupunki teki hänestä tutkintapyynnön poliisille. Toimitusjohtajan lisäksi paikkansa sai jättää myös yhtiön luottamusmiehistä koottu hallitus.

Tutkintapyynnön taustalla oli vuoden 2014 keväällä valmistunut kaupungin sisäisen tarkastuksen raportti, joka keskittyi jalkapalloseura PK-35 Vantaalle ohjattuun taloudelliseen tukeen.

Vantaan kaupunki teetti poliisitutkinnan alkamisen jälkeen urheilupuistossa toisen tarkastuksen, jossa selvitettiin yhtiön edustusmenoja ja hankintoja. Edustusmenot olivat runsaat, mutta niiden kuiteista ei useinkaan ilmennyt perusteluja edustuksen tarpeellisuudesta. Monet palveluostot oli tehty ilman kilpailuttamista, jopa ilman sopimuksia.

Salo oli nuoruudessaan menestyksekäs jalkapalloilija. Hän työskenteli aktiiviuransa jälkeen useiden seurojen johtotehtävissä. Salo on ollut muun muassa FinnPan, FC Hakan ja PK-35:n toiminnanjohtajana sekä AC Allianssin hallituksen jäsenenä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat