Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon 40 miljoonan euron uimahallin oudot suunnitteluvirheet: Altailta näkee vessaan eikä löylyn heittäminen oikein onnistu

Suunnitteluvirheitä löytyy esimerkiksi miesten sauna- ja pukutiloista.

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Leppävaaran uimahalli avattiin tänä vuonna remontin jälkeen.
Leppävaaran uimahalli avattiin tänä vuonna remontin jälkeen. Kuva: Kimmo Räisänen

Leppävaaran uimahallia vaivaavat suunnitteluvirheet.

Suunnitteluvirheitä löytyy esimerkiksi miesten sauna- ja pukutiloista. Miesten puolen isommassa saunassa löylyn heittäminen on hyvin hankalaa. Epäkäytännöllisyyksiin hakee korjausta kaupunginvaltuutettu Jukka Kilpi (ps) aloitteessaan.

”Siinä pitää olla aikamoinen heittomestari, että saa veden osumaan kiukaalle, se on niin kaukana lauteista. Ehkä noin 2,5–3 metrin päässä.”

Toinen omituisuus löytyy käymälöistä. Niihin on suora näköyhteys uima-altailta. Siitä syystä saniteettitiloissa asioiminen ei ole mahdollista alastomana.

”Jos haluaa mennä vessaan, on ensin laitettava uimahousut jalkaan, sitten jonotettava koppiin, ja sitten pitää ottaa taas uimahousut pois ja jatkaa hommia”, Kilpi, innokas kuntouimari, kuvailee.

Kilven mukaan miesten puolella on myös liian vähän käymälöitä. Kaksi koppia noin kolmeasataa samanaikaista kävijää kohti.

”Luulen, että siinä on aika suuri houkutus pissata johonkin muualle, kun vessaan pääseminen on niin hankalaa.”

Kolmas suunnitteluvirhe koskee pukeutumistilojen säilytyskoppeja. Ne ovat vain puolet normaalista, Kilpi pahoittelee.

Säilytyslokerot ovat Kilven laskujen mukaan noin 50 senttiä korkeita.

”Kyllä se kesällä menee, mutta sitten kun talvella pitäisi saada sinne talvipalttoot ja kaikki mahtumaan samaan lokeroon, eihän siitä mitään tule.”

”Sehän on hieno laitos muuten. Siksi nämä harmittavatkin. Se on kiusallista.”

Leppävaaran uimahallin yhteydessä toimiva maauimala avautui yleisölle viime keväänä ja on saavuttanut suuren suosion. Vuodenvaihteen jälkeen hallissa ja maauimalan puolella on käynyt kaikkiaan noin 350 000 kävijää, kertoo Leppävaaran uimahallin uimahallipäällikkö Ari Jaakkola. Maauimalalla on erilliset suihku- ja pukeutumistilat.

Ahtaista säilytyslokeroista on tullut paljon palautetta asiakkailta, Jaakkola kertoo. Myös muut Kilven esittämät epäkohdat ovat tiedossa.

”Jotain pientä säätöä tässä on ollut. Viemärinhajusta on valitettu, ja saunassa on vähän vaikea saada löylyvettä osumaan kiukaalle.”

Jaakkolalla on kuitenkin Kilvelle ilouutisia. Suora näköyhteys kahvilasta ja altailta miesten käymälätiloihin on korjattu.

”Siihen on nyt laitettu näköeste.”

Leppävaaran uimahallin peruskorjaus valmistui vuodenvaihteessa. Se ja uuden maauimalan rakentaminen maksoivat yhteensä 40 miljoonaa euroa.

Espoon Tilapalvelut-liikelaitos lupaa havainnoida mahdollisia muutostarpeita. Lauteille on tilattu muutostyöt, jotta löylyn heittäminen kiukaalle olisi mahdollista. Pukukaappien vaihtaminen ei kuitenkaan ole mahdollista, Tilapalvelut toteaa vastauksessaan Kilvelle.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat