Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki pääsee vihdoin lankapuhelimista – Soneralle maksetaan projektista 64 miljoonaa euroa

Tähän asti suuri osa työntekijöistä on käyttänyt työssään lankapuhelinta.

Kaupunki
 
Parviainen arkkitehdit Oy
Sonera rakentaa Helsingin Pitäjänmäkeen uutta datakeskusta. Datakeskuksesta käsin tullaan pyörittämään myös Helsingin kaupungin digitaalisia palveluita.
Sonera rakentaa Helsingin Pitäjänmäkeen uutta datakeskusta. Datakeskuksesta käsin tullaan pyörittämään myös Helsingin kaupungin digitaalisia palveluita. Kuva: Parviainen arkkitehdit Oy

Helsingin kaupunki on vihdoin siirtymässä pois lankapuhelinten käytöstä. Kaupunki on solminut Soneran kanssa 64 miljoonan euron arvoisen sopimuksen, jonka tarkoituksena on edistää laajasti Helsingin digitalisaatiota.

Suurin muutos on kuitenkin se, että kaikki kaupungin 40 000 työntekijää alkavat käyttää työssään matkapuhelimia ja niiden mukanaan tuomia palveluita. Tähän asti suuri osa työntekijöistä on käyttänyt työssään lankapuhelinta.

”Kyseessä on massiivinen projekti, joka edistää kustannustehokkuutta. Työntekijät ovat jatkossa entistä paremmin tavoitettavissa ajasta ja paikasta riippumatta”, Soneran myyntijohtaja Antti Luoto sanoo.

Helsinki ei ole puhelinviestinnän mobilisoimisessa varsinaisesti etunenässä. Luoto kertoo, että siirtyminen lankapuhelimista mobiiliviestintään on Suomessa suurimmaksi osin jo tapahtunut.

”Vauhti on kiihtyvää. Tämä tehdään nyt ihan hyvään aikaan.”

Sonera rakentaa Helsingin Pitäjänmäkeen suurta datakeskusta. Keskuksen rakentamisen on arvioitu maksavan 130–150 miljoonaa euroa. Luodon mukaan myös Helsingin uusia digitaalisia palveluita tullaan pyörittämään datakeskuksesta käsin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat