Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HOK-Elannon entiselle kiinteistöjohtajalle syytteet lahjuksista ja petoksesta

Kaupunki
 

HOK-Elannon entinen kiinteistöjohtaja Jari Leivo on saanut syytteet lahjuksista ja petoksesta. Syyttäjä tiedotti torstaina, että Leivoa syytetään lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa, törkeästä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa sekä törkeästä petoksesta.

Leivon epäillään ottaneen urheilusponsorointiin liittyviä lahjuksia itselleen ja läheisilleen HOK-Elannon liike- ja sopimuskumppaneilta. Lahjusten kokonaissumman epäillään olleen noin 800 000 euroa. Epäillyt lahjusrikokset ovat tapahtuneet vuosina 2005–2012.

Petossyyte taas koskee Leivon taloremonttia. Leivon epäillään kanavoineen noin 90 000 euroa remontin kuluja HOK-Elannon ja sen sopimuskumppanin välisiin rakennusprojekteihin.

Myös viisi muuta juttukokonaisuuteen liittyvää ihmistä sai torstaina syytteet. He ovat työskennelleet HOK-Elannon liike- ja sopimuskumppaneiden palveluksessa. Muiden epäiltyjen osalta juttu on vielä syyteharkinnassa.

Leivon epäillään saaneen lahjuksia yhteensä parilta kymmeneltä liike- tai sopimuskumppanilta. HOK-Elanto on jutussa asianomistajan eli uhrin roolissa.

Epäilty lahjuskuvio paljastui, kun keskusrikospoliisi tutki Vantaan entisen kaupunginjohtajan Jukka Peltomäen lahjusjuttua. Sekä Peltomäen että Leivon epäillään saaneen lahjuksia arkkitehtitoimisto Forma Futuralta.

HOK-Elannon entiseen kiinteistöjohtajaan liittyvän oikeudenkäynnin aikataulusta ei ole vielä tietoa. Peltomäen jutun pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa syyskuun lopussa.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat