Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maahanmuuttovastaisten ääriainesten mielenosoitus sujui rauhallisesti Vuosaaressa – nationalistit uhosivat Finlandian säestyksellä

Nationalistien Fortress Europe -verkoston lipun alla pidetyn tilaisuuden avasi virolainen puhuja.

Kaupunki
 
Nationalistit uhosivat Finlandian säestyksellä
Nationalistit uhosivat Finlandian säestyksellä
Suomalaiset äärinationalistit lietsoivat muukalaisvihaa Vuosaaressa. Poliisi varmisti, että rauhalliset mutta äänekkäät vastamielenosoittajat pysyivät loitolla.

Kolmattakymmentä poliisiautoa ja kymmeniä poliiseja valvoi järjestystä lauantaina Helsingin Vuosaaressa, kun maahanmuuttajavastaiset järjestöt osoittivat mieltään.

Yksi pääpuhujista oli entinen kansanedustaja James Hirvisaari. ”Pidetään Suomi Suomena” -teemalla järjestetty tilaisuus pysyi rauhallisena Hirvisaaren puheen aggressiivisesta sävystä huolimatta.

”Minä aion pitää ihan oikean vihapuheen”, Hirvisaari aloitti ja yleisö osoitti äänekkäästi suosiotaan. Hirvisaari osoitti puheensa turvapaikanhakijoille.

”Minä vihaan niitä ongelmia, jotka sinä olet tuonut mukanasi tähän maahan, joka ei ole sinun”, Hirvisaari julisti.

”Minä vihaan, että minunkin maani on menossa pilalle sen takia, että sinä olet hylännyt omasi.”

Fortress Europe -lipun alla järjestetyn mielenosoituksen ensimmäinen puhuja oli kuitenkin ulkomaalainen, virolaisen konservatiivipuolueen aktivisti Maria Kaljuste. Hän kuuluu eurooppalaisia nationalisteja ja maahanmuuttovihamielisiä yhdistävään verkostoon, Fortress Europeen.

”Me halutaan rauhaa ja ystävällisyyttä, että ihmiset voivat asua omassa kodissaan rauhassa”, Kaljuste kuvasi nationalistien tavoitteita ennen tilaisuuden alkua.

”Suvaitsevaisuuden taudin tulos on kuolema”, Kaljuste julisti kuitenkin puheessaan.

”Älkää tuhlatko rahaa suomen kielen opettamiseen. Matujen kuuluisi palata takaisin.”

Pieni mutta äänekäs vastamielenosoittajien joukko huuteli omia iskulauseitaan, mutta pysyi loitolla ja poliisin silmälläpidon alaisena.

Kaksi Mosaiikkiaukion eri laidoilla pidettyä mielenosoitusta keräsi myös joukon sivullisia kuuntelemaan.

”Mielestäni vuosaarelaiset ei ole ansainnut sitä [maahanmuuttovastaisten mielenosoitusta]. Tämän ryhmittymän hanke on avoimen rasistinen, ja mitä pitemmälle sitä katsoo, sen surullisemmalta näyttää”, yleisön joukossa seisonut Essi Musse sanoi.

Musse kantoi omaa kylttiään, jossa luki ”Ihminen on ihmiselle ihminen.”

Kalle Koponen / HS
Maahanmuuttajavastaiset mielenosoittajat iloitsivat kansanedustaja James Hirvisaaren puheesta "Pidetään Suomi Suomena" - mielenosoituksessa Mosaiikkitorilla Helsingin Vuosaaressa.
Maahanmuuttajavastaiset mielenosoittajat iloitsivat kansanedustaja James Hirvisaaren puheesta "Pidetään Suomi Suomena" - mielenosoituksessa Mosaiikkitorilla Helsingin Vuosaaressa.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat