Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin perussuomalaisten valtuutettu haluaa majoittaa asunnottomia kontteihin

Kaupunginvaltuutettu Helena Kantola esittää, että kontteja tehtäisiin proomujen päälle Helsingin satamaan. Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr) tyrmää ajatuksen.

Kaupunki
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Konttiasunnoille on haettu käyttöönottolupaa muun muassa turvapaikanhakijoiden majoittamiseen Luona Oy:n vastaanottokeskuksessa Espoossa.
Konttiasunnoille on haettu käyttöönottolupaa muun muassa turvapaikanhakijoiden majoittamiseen Luona Oy:n vastaanottokeskuksessa Espoossa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Helsingin perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Helena Kantola haluaa majoittaa asunnottomia kontteihin. Kantolan aiheesta tekemän valtuustoaloitteen mukaan asunnottomuus on Helsingissä niin merkittävä ongelma, että sitä pitää ratkoa luovilla keinoilla.

”Pieniä kohtuuhintaisia asuntoja on liian vähän ja akuutisti asuntoa tarvitseville asuntoja ei ole senkään vertaa. Helsinkiin tarvitaan sen vuoksi asiakaslähtöisiä ja joustavia ratkaisuja asunnottomuuden vähentämiseksi ja ihmisten syrjäytymisen toteutumiseksi”, Kantola kirjoittaa aloitteessaan.

Aloitteen on allekirjoittanut Kantolan lisäksi 28 valtuutettua. Helsingin kaupunginvaltuustossa on yhteensä 85 jäsentä.

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Helena Kantola.
Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Helena Kantola.

Kantola esittää, että asunnottomia majoitettaisiin runsaan 14 neliön kontteihin. Konttimajoitusta puoltaisi Kantolan mukaan myös se, että se tulisi halvemmaksi kuin perinteisten talojen rakentaminen.

Esimerkiksi 50 konttiasunnon ”talon” tuottaminen maksaisi 1,5 miljoonaa euroa, kun vastaavan talon rakentaminen maksaisi 3–4 miljoonaa, Kantola laskee.

”Pääkaupunkiseudulla on useita tontteja, joissa tämän kaltainen rakentaminen voitaisiin toteuttaa. Niillä on jo kunnallistekniikka tai se niihin tullaan rakentamaan tulevaisuudessa”, Kantola kirjoittaa.

”Tällaisia asuntoja voitaisiin rakentaa myös proomujen päälle ja sijoittaa niitä eri Helsingin sataman osiin.”

Helsingin kaupunginhallituksen on tarkoitus käsitellä aloitetta maanantaina. Kaupunginhallitukselle vastausesityksen kirjoittanut apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr) ei kannata ajatusta.

”Konttiasuminen ei ole ratkaisu kohtuuhintaisten ja erityisryhmille suunnattujen asuntojen toteuttamiseen”, Sinnemäki kirjoittaa.

”Kaupunki luovuttaa tontteja ensisijaisesti pysyvään käyttötarkoitukseen ja oletuksin, että rakennukset kestävät lähes sata vuotta. Konttiasumishanke veisi tontin pidemmän elinkaaren omaavalta tavalliselta asuinkerrostalolta.”

Sinnemäen mielestä asunnottomien sijoittaminen konttiyksiköihin mahdollistaisi myös gettojen syntymisen.

”Asunnottomien majoittaminen väliaikaisiin konttiasumisyksiköihin ei edistä kaupungin tavoitetta torjua alueellista eriytymiskehitystä vaan keskittäisi huono-osaisuutta kortteleihin, joiden infrastruktuuri ei ole vielä valmista”, Sinnemäki kirjoittaa.

”Asunnottomille konttiasumista parempi vaihtoehto on uusien pysyvien asuntojen rakentaminen sekä olemassa olevan asuntokannan hyödyntäminen.”

Helsingissä oli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (Ara) tilastojen mukaan viime vuonna 3 550 yksinäistä asunnotonta. Heistä 1 210 oli pitkäaikaisasunnottomia.

Asunnottomia perheitä oli 280.

Helsinki tarjoaa asunnottomille nykyisin muun muassa tukiasuntoja, joista joutuu maksamaan vuokraa sekä hätämajoitusta.

Kantola on tehnyt myös toisen aloitteen konttiasuntoihin liittyen. Siinä esitetään, että Helsinki aloittaisi 200 konttiasunnon rakentamisen. Kyseisen aloitteen on allekirjoittanut 17 valtuutettua.

Sinnemäki ei puolla tätäkään ajatusta, sillä hänen mielestään Helsingin pitää pyrkiä luomaan pysyviä ratkaisuja konttien sijaan.

Oikaisu ti 13.9. klo 10:20: Jutun kuvatekstissä luki aiemmin, että konttiasuntoja on käytetty turvapaikanhakijoiden majoittamiseen Luona Oy:n vastaanottokeskuksessa Espoossa. Todellisuudessa lupaa konttien käyttöönottoon ei saatu.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat