Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkomaalaistaustaisen naisen väitetty pahoinpitely Itäkeskuksessa: Poliisi ei epäile rikosta

Poliisin mukaan rikosilmoituksen tehneellä naisella ei ole enää mitään rangaistusvaatimuksia asian suhteen

Kaupunki
 
Sami Kero / HS
Rikosilmoituksen ja epäilyn joukkopahoinpitelystä poikinut tilanne tapahtui Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla. Kuva on arkistokuva viime vuodelta.
Rikosilmoituksen ja epäilyn joukkopahoinpitelystä poikinut tilanne tapahtui Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla. Kuva on arkistokuva viime vuodelta. Kuva: Sami Kero / HS

Poliisi ei ole löytänyt todisteita siitä, että raskaana oleva ulkomaalaistaustainen nainen olisi joutunut joukkopahoinpitelyn uhriksi Helsingin Itäkeskuksessa sunnuntaina iltapäivällä.

Julkisuudessa liikkuneiden, asianomistajan kertomaan pohjautuneiden tietojen mukaan pahoinpitelyyn olisi osallistunut Tallinnanaukiolla useita maahanmuuttovastaisen Suomi ensin -mielenosoituksen osallistujia. Poliisi alkoi tutkia tapausta sunnuntaina.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä kertoi maanantaina HS:lle, että asiasta on tehty rikosilmoitus, mutta asianomistajalla itsellään ei ole mitään vaatimuksia asian suhteen.

”Nainen ei ole esittänyt poliisille mitään rangaistusvaatimusta. Tai jos on esittänyt, niin hän on peruuttanut ne”, Seppälä kertoo.

HS tavoitti naisen sunnuntaina. Hän kertoi tuolloin, että noin kymmenen Suomi ensin -mielenosoittajaa oli lyönyt häntä, tallonut hänen varpailleen sekä repinyt hänen kasvot peittävää niqab-vaatettaan.

”Tämänhetkisten tietojen mukaan tällainen teonkuvaus ei näyttäisi pitävän paikkansa”, Seppälä sanoo.

Nainen on Seppälän mukaan kertonut poliisille, että hän ei saanut mitään vammoja tilanteessa.

Poliisin tietojen mukaan naista kyllä esteltiin menemästä rahanvaihto-, rahanlähetys- ja soittopalveluliikkeeseen, mutta videotallenteista tai muista lähteistä ei ole löytynyt vahvistusta sille, että samassa yhteydessä olisi käytetty väkivaltaa.

”Näyttäisi, että siellä on seisty jalkakäytävällä enemmän tai vähemmän passiivisesti. Ikään kuin vaikeutettu ihmisten kulkua.”

Poliisi ei ole toistaiseksi aloittanut varsinaista esitutkintaa tapauksesta. Käynnissä on kuitenkin Seppälän mukaan yhä selvityksiä, joissa varmistetaan, mitä Itäkeskuksessa todella tapahtui sunnuntaina.

Tapahtumankulkua selvitetään Seppälän mukaan muun muassa uusia videotallenteita katsomalla.

Tämänhetkisten tietojen valossa poliisi ei epäile, että Tallinnanaukiolla olisi tapahtunut rikosta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat