Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki päätti siirtää lasten kielivaikeuksissa auttavat lääkärit sairaanhoitopiirille

Kaupunki luopuu omista foniatreistaan.

Kaupunki
 

Helsinki luopuu kaupungin omista foniatreista. Lasten kieliongelmissa auttavat lääkärit on tarkoitus siirtää osaksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä (Hus).

Sosiaali- ja terveyslautakunta lykkäsi päätöstä aiemmin, mutta tiistaina siirrosta sovittiin. Päätöksessä luvataan, että siirto ei vaikeuttaisi helsinkiläislasten pääsyä hoitoon.

Helsinki on ainoa kunta Suomessa, jolla on ollut oma foniatrian poliklinikka auttamassa lapsia ja nuoria erilaisissa kielen kehityksen häiriöissä. Muualla Suomessa tämä palvelu on osa erikoissairaanhoitoa.

Siirrettäväksi suunniteltuun työryhmään kuuluu foniatrien eli puhe- ja äänihäiriöiden erikoislääkärien lisäksi neuropsykologi ja psykologeja sekä terveydenhoitaja. Lisäksi poliklinikalla työskentelee puheterapeutteja, jotka lasketaan sekä nykyisin että tulevaisuudessa osaksi perusterveydenhuoltoa.

Potilaita poliklinikalla on vajaa tuhat vuosittain.

Husilla on myös jo nykyisin oma foniatrian yksikkönsä, joka tuottaa palveluja aikuisille koko sairaanhoitopiirin alueella sekä lapsille ja nuorille muualla kuin Helsingissä.

Yksi käynti Husin nykyisessä yksikössä on laskennallisesti halvempi kuin Helsingin omassa yksikössä. Siirron ei kuitenkaan lasketa tuovan varsinaisia säästöjä.

Muutosta perustellaan sillä, että helsinkiläiset lapset pääsisivät siirron jälkeen hoitoon joustavammin ja laatu paranisi. Päällekkäisyyttä karsimalla valmistaudutaan myös valtakunnalliseen sote-uudistukseen.

Siirto on tarkoitus toteuttaa liikkeenluovutuksena.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat