Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uteliaisuus veti liki 150 nuorta seuraamaan joukkorähinää – ”Järvenpäässä ei kuitenkaan tapahdu ihan hirveästi mitään”

Poliisin mukaan nuoriso ”kaatoi mainostauluja ja kävi kovaäänistä sananvaihtoa”.

Kaupunki
 

Yksi alaikäinen vietti yön putkassa Järvenpään tiistai-iltaisen nuorisorähinän johdosta. Poliisi teki kiinnioton häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Poliisi otti kiinni myös toisen nuoren, jonka kuitenkin vanhemmat hakivat poliisiasemalta, joten putkayölle ei ollut tarvetta. Matkaan lähti myös sakko häiriökäyttäytymisestä.

Poliisi pyrkii toimittamaan poliisilakiperusteisesti, ei siis minkään vakavan rikosepäilyn vuoksi, kiinniotetut alaikäiset lähtökohtaisesti kotiin tai johonkin sitä vastaavaan paikkaan.

”Viime kädessä sitten poliisin huostaan, jos ei muuta paikkaa löydy”, kertoo komisario Joni Tonteri Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Järvenpään keskustaan kerääntyi tiistaina iltayhdeksän aikoihin noin 150 nuorta. Poliisin mukaan nuoret olivat pääasiassa 14–18-vuotiaita.

Kokoontumiskutsua oli levitetty aiemmin tiistaina sosiaalisessa mediassa. Poliisi kuuli Järvenpään rautatieaseman läheisyyteen sovitusta kokoontumisesta iltaseitsemältä.

Poliisi ei ole toistaiseksi saanut selville, mikä oli joukkokokoontumisen perimmäinen syy. Jonkinlaisista keskinäisistä erimielisyyksistä on kuitenkin tiettävästi kyse.

Nuoret eivät olleet poliisin mukaan ryhmittyneet mitenkään.

Tonteri kertoo, että aseman läheisyydessä ja kävelykadulla kaadettiin mainostauluja ja käytiin kovaäänistä sananvaihtoa. Joukkotappeluksi tai muiksi väkivaltaisuuksiksi tilanne ei kuitenkaan äitynyt.

Nuorisoa oli rauhoittamassa yli kymmenen poliisipartiota. Poliisi käskytti useita ihmisiä poistumaan tapahtumapaikalta, ja tilanne oli kokonaisuudessaan ohi kello 23:een mennessä.

Joukkokokoontuminen ei ollut poikinut rikosilmoituksia keskiviikkoaamupäivään mennessä.

Järvenpään keskustaan kerääntyi nuorisoa jo maanantai-iltana, ja poliisi hälytettiin tuolloinkin paikalle häiriökäyttäytymisen vuoksi. Edellisillan tapahtumat liittyvät todennäköisesti tiistain joukkokokoontumiseen.

Sosiaalisessa mediassa liikkuu huhuja, joiden mukaan nuorten välisten erimielisyyksien ratkominen saattaisi jatkua samalla kaavalla myös tulevina iltoina.

”Poliisi seuraa tilanteen kulkua yhteistyössä nuorisotoimen kanssa”, Tonteri sanoo.

Järvenpään nuorisotyön päällikön sijainen Eliisa Ahlstedt kertoo, että nuorisotyöntekijät ovat käyneet keskiviikkona keskustelemassa kouluilla nuorten kanssa alkuviikon tapahtumista. Hekään eivät ole saaneet selville selkeää motiivia joukkokokoontumisille.

”En osaa sanoa, mikä on ollut yksi laukaiseva tilanne tälle. Jonkinlaisista erimielisyyksistä johtuen on vähän lähtenyt lumipalloefekti vyörymään ja pyörimään. Oman mausteensa antavat sosiaalisessa mediassa pyörivät huhut”, Ahlstedt sanoo.

Nettikeskusteluissa on epäilty, että erimielisyydet velloisivat kantasuomalaisten ja maahanmuuttajataustaisten välillä. Poliisin tai nuorisotyön selvityksissä ei ole tullut vahvistusta tälle.

”Aika iso osa nuorista on ollut paikalla jännityksen vuoksi, katselemassa ja ihmettelemässä. Järvenpäässä ei kuitenkaan tapahdu ihan hirveästi mitään”, Ahlstedt arvioi.

Hän myös muistuttaa, ettei nuorten joukkokokoontumisissa ole sinällään mitään väärää.

”Niin ei kuitenkaan pitäisi mennä, että uhkaa on ilmassa ja nyt ympäristökin on kokenut kovia joidenkin toimesta.”

Nuorisotyöntekijät aikovat jalkautua nuorten keskuuteen myös keskiviikkona illalla.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat