Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöräilijät tukkivat Länsiväylän – jäävätkö ambulanssit ja paloautot mielenosoittajien jalkoihin?

Koivusaaren kohdalle suunniteltua moottoritieliittymää vastustaneiden pyöräilijöiden mielenosoitus tukki Länsiväylän tiistaina.

Kaupunki
 
Pyöräilijöiden mielenilmaus motitti Länsiväylän – sadat autot jonottivat Lauttasaaressa
Pyöräilijöiden mielenilmaus motitti Länsiväylän – sadat autot jonottivat Lauttasaaressa
Ainakin toistasataa pyöräilijää lähti Kampin Narinkkatorilta ja ajoi Länsiväylää pitkin kello 18 aikaan. Pyöräilijät vastustivat Koivusaaren kohdalle suunniteltua moottoritieliittymää. Kuvaus: Terhi Liimu

Kymmenien polkupyöräilijöiden Kriittinen pyöräretki -mielenosoitus muodosti tulpan Länsiväylälle tiistaina alkuillasta. Ajoittain järjestetään myös erilaisia kadunvaltaustapahtumia, joiden vuoksi liikenne estyy pitkäksikin aikaa joillain katuosuuksilla esimerkiksi Helsingin kantakaupungissa.

Aiheuttavatko kulkuväyliä sulkevat poikkeustilanteet riskejä tai ongelmia pelastustoiminnalle, Helsingin pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Taisto Hakala?

”Kun on kysymys järjestetystä mielenosoituksesta, joka menee poliisin lupakäsittelyn kautta, niin silloin meille tulee hyvin tiedot siitä. Pystymme silloin ottamaan asian huomioon ja miettimään vaihtoehtoisia reittejä.”

Huomioon otetaan myös se, miltä paloasemalta ensimmäiset yksiköt kannattaa lähettää, jos tietyssä kohtaa kaupunkia on tiedossa liikennesumppu.

Aina mielenosoituksista ei kuitenkaan ilmoiteta ennakkoon poliisille, jolloin liikennepoikkeukset tulevat yllätyksenä myös viranomaisille. Hakalan muistissa ei ole kuitenkaan yhtään tapausta, jossa mielenosoitus olisi aiheuttanut viivettä hätätilanteen hoitamiseen.

”Tilaa annetaan, kun ambulanssi tai paloauto tulee paikalle.”

Hakala muistuttaa, että liikennepoikkeuksia aiheutuu myös monista muista syistä kuin mielenosoituksista. Katuja ja muita väyliä sulkevat esimerkiksi erilaiset tapahtumat, kuten maratonkilpailut ja korttelijuhlat.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat