Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Enää kymmenen päivää Justiniin – Ihanaa!” Belieberit askartelivat yhdessä kylttejä poptähden Helsingin-konserttiin

Justin Bieber -fanit eli belieberit kokoontuivat Sanomataloon valmistautumaan ensi viikolla pidettävään konserttiin. Tähden lisäksi ajatukset olivat kuolleen fanin muistossa.

Kaupunki
 
Bieber-fanit maalaavat fanikylttejä syyskuun lopulla olevalle tähden keikkalle
Bieber-fanit maalaavat fanikylttejä syyskuun lopulla olevalle tähden keikkalle
Poptähti Justin Bieberin fanit kokoontuivat Helsingin Sanomataloon tekemään fanikylttejä tähden keikkaa varten. He ovat hyvin ajoissa, sillä show on luvassa vasta kahden viikon päästä. HSTV kysyi nuorilta, miksi he pitävät Bieberin musiikista.

On sekin, että Londonissa Kanadan Ontariossa syntyy 1. maaliskuuta vuonna 1994 poikalapsi, joka saa nimekseen Justin Drew Bieber, ja että 22 vuotta myöhemmin Sanomataloon Suomen Helsingissä kokoontuu joukko parikymppisiä, jotka tunnustautuvat ”beliebereiksi”.

Englannin ”believeristä” eli uskovasta ja saksan ”liebestä” eli rakkaudesta sekoitettu termi voisi tarkoittaa suomeksi jotakuinkin Bieberiä fanittavaa rakkaususkovaista.

Mitäs he Sanomatalossa tekevät?

”Lappua Avalanna Routhin muistolle”, vastaa Kiia Kontturi, 20-vuotias belieber, alunperin Oulusta ja nyttemmin Helsingistä.

Kukas hän on?

”Hän on Bieberin fani, joka kuoli 26. syyskuuta 2012 vakavaan sairauteen”, vastaa belieber Selman Yildizaydin, 20, Helsingistä.

”Itä-Helsingistä, and I’m proud of it”, hän täsmentää asuinalueensa.

Yildizaydin on belieber Tea Laineen, 20, kanssa järjestänyt Sanomataloon askartelutalkoot. Belieberit rakentelevat fanituskylttejä Bieberin konsertteihin Hartwall Arenalle 26.–27. syyskuuta. Ensimmäinen ilta osuu Avalanna Routhin kuolinpäivään.

”Keikka on vuosipäivä”, Tea Laine toteaa.

Monissa tekeillä olevissa kylteissä lukee ”R.I.P. Avalanna, 26. 9. 2012”. Niitä jaetaan Justin Bieberin Purpose World Tourin konsertin edellä varsinkin fanikatsomoon.

Kourallinen askarteilijoita saa olla aika ahkeria. Bieberin konsertteihin odotetaan ryntäystä. Ensimmäinen, 13 000 vetävä konsertti myytiin hetkessä loppuun, ja samankokoisen lisäkonsertin liput olivat torstaina lähes loppu.

Aktiivisia beliebereitä on Suomessa miltei 3 000. Yksi heistä on Vilma Säämänen, 20, alunperin jyväskyläläinen ja nyt helsinkiläinen.

Miksi sinä pidät Bieberistä ja miksi olet täällä? Tällaisia faneilta on kysytty aina – tyhmyyksiä.

”Se on lahjakas”, Säämänen perustelee.

Niin taitaa olla. Lapsuudessaan Justin Bieber harrasti jääkiekkoa, jalkapalloa ja shakkia. Sittemmin hän ryhtyi pianoon, rumpuihin, kitaraan ja trumpettiin. Varsinainen lyhty syttyi, kun 12-vuotias ryhtyi laulamaan.

Vuonna 2007 Bieber menestyi kanadalaisessa laulukisassa So Sick -kappaleella. Siitä aukeni Youtuben kautta taivastie tähteyteen, jonka mitat ovat järjettömät. Esimerkiksi idolin Instagram-tilillä oli elokuussa yli 80 miljoonaa seuraajaa, siis 80 000 000! Sittemmin Bieber sulki tilinsä.

Suomessa Bieberin musiikkia on kuunneltu Spotifyssa yli 60 miljoonaa kertaa.

Lisäksi Bieber on antelias hyväntekijä. Pencils of Promise -niminen järjestö tekee hänen nimissään isonumeroisia lahjoituksia. Sitä paitsi hän vieraili sairaalan vuodeosastolla, juuri ennen kuin häntä fanittanut 6-vuotias Avalanna Routh kuoli syöpään.

”Enää kymmenen päivää Justiniin – Ihanaa!” joku huokaisee lähellä.

No, onko muita artisteja edes olemassa kuin Justin Bieber?

”Softengine, Antti Tuisku ”, kirjoittaa Vilma Säämänen paperiin arasti. ”Niitä on ihan liikaa. En mä pysty sanomaan vain paria”, hän tuskailee.

Yksi on kuitenkin ylin.

Akseli Valmunen / HS
Selman Yildizaydin otti Snapchattiin selfievideon Mediatorin Bieber-fanitapahtumasta.
Selman Yildizaydin otti Snapchattiin selfievideon Mediatorin Bieber-fanitapahtumasta.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat