Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mechelininkadun pyöräkaistojen rakentaminen voi alkaa – Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valitukset

Kaksikymmentä taloyhtiötä valitti suunnitelmasta, joka poistaisi kadunvarsilta autojen pysäköintipaikkoja.

Kaupunki
 
Antti Hämäläinen
Mechelininkadulla on alkamassa suuri remontti, jossa rakennetaan muun muassa pyöräkaistat molemmin puolin katua.
Mechelininkadulla on alkamassa suuri remontti, jossa rakennetaan muun muassa pyöräkaistat molemmin puolin katua. Kuva: Antti Hämäläinen

Korkein hallinto-oikeus (KHO) ei ota käsiteltäväkseen Helsingin Mechelininkadulle suunnitelluista muutostöistä tehtyjä valituksia.

Tämä tarkoittaa, että kaupungin suunnittelemat työt muun muassa ajoväylien kaventamiseksi, pyöräteiden rakentamiseksi, kadunvarsi- ja yöpysäköinnin poistamiseksi voidaan toteuttaa.

”Kyllä. Tämä mahdollistaa nyt sen”, kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava (kok) totesi torstaina illalla.

Aiemmin Helsingin hallinto-oikeus (HAO) oli hylännyt valitukset lokakuussa 2015. Tuolloin valittajia oli kaikkiaan 20 taloyhtiötä, kuusi yritystä ja yksi rekisteröity yhdistys. Nyt HAO:n päätöksen kumoamista hakeneita oli muutama vähemmän.

Kaupungin tekemien liikennesuunnitelmien vastustajat ovat kritisoineet erityisesti yö- ja viikonloppupysäköinnin poistamista ja mahdollista läpiajoliikenteen kasvamista. Risto Rautava myöntää, että paikka on vaikea. Asiaa on pyöritelty vuosia.

”Autopaikat on yksi. Ja mihin ne pyörätiet laitetaan? Se on vähän vaikea vanhoille kaduille saada tilaa. Parkkipaikathan löydettiin nyt vähän kauempaa. Liikenne lisääntyy erityisesti, kun Länsisataman laivat purkavat, mutta se on lyhytkestoinen vaihe.”

Suuren kunnostusurakan yhteydessä Mechelininkadulle on määrä rakentaa muun muassa pyöräkaistat. Ajonopeudet hidastuvat todennäköisesti, kun autokaistat kaventuvat.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat