Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalliota myllätään pyöräilijöiden ja raitiovaunujen ehdoilla: yli 40 autopaikkaa katoaa

Kaupungin tavoitteena on sujuvoittaa pyöräilyä ja raitioliikennettä

Kaupunki
 

Kaupunki suunnittelee korvaavansa kolme raitiovaunupysäkkiä yhdellä pysäkillä Helsingin Kalliossa. Poistouhan alla olevat pysäkit sijaitsevat Helsinginkadulla, Kaarlenkadulla ja Läntisellä Brahenkadulla.

Korvaava pysäkki on tulossa työväenopiston kohdalle Helsinginkadulle.

Tällä hetkellä kaupunkilaisten kommentoitavana olevalla liikennesuunnitelmalla pyritään kaupunkisuunnitteluviraston mukaan nopeuttamaan raitioliikenteen kulkua ja parantamaan pyöräliikenteen sujuvuutta.

Helsinginkadulta poistumassa oleva pysäkki (Urheilutalo 0247) sijaitsee Urheilutalon edustalla. Suunnitelmasta ilmenee, että kadun vastakkaisella puolella oleva, Töölön suuntaan kulkevia matkustajia palveleva pysäkki (Urheilutalo 0248) on kuitenkin säilymässä.

Läntiseltä Brahenkadulta kaupunki on lopettamassa Urheilutalo 0260 -pysäkin. Kaarlenkadulta on puolestaan häviämässä Kaarlenkatu 0258 -niminen pysäkki.

Kaupunkisuunnitteluviraston mukaan Kaarlenkatua pohjoiseen suuntaan kulkevien raitiovaunujen pysäkki jää kuitenkin käyttöön.

Suunnitelma vähentää toteutuessaan myös 42 kadunvarsipysäköintipaikkaa. Valtaosa paikoista katoaa korotetun raitiovaunukaistan takia Kirstinkadun ja Sturenkadun väliltä Helsinginkadulta.

Myös uudet pyöräkaistat syövät parkkitilaa. Liikennesuunnitelmassa kun kaavaillaan uusien yksisuuntaisten pyöräkaistojen rakentamista Helsinginkadulla.

Pyöräliikenne on jo nyt yksisuuntaista Helsinginkadun itäosassa, ja myös Töölön päähän rakennetaan parhaillaan pyörätietä.

Liikennesuunnitelmaa voi kommentoida verkossa osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/helsinginkatu.

Suunnitelma voi ehtiä kaupunkisuunnittelulautakunnan käsiteltäväksi vielä tämän vuoden aikana. Mikäli suunnitelmat päätyvät toteutukseen, alkaa katu-urakka aikaisintaan vuoden 2018 aikana.

Korjaus kello 19.30: Otsikkoa muutettu lisäämällä maininta, että myös raitioliikenne on muutoksen syynä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat