Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viheliäinen ”byrokratian pesäke” Hämeentien varrella on jo puoliksi purettu – vanhasta ei olisi tullut toimistoa korjaamallakaan

1974 rakennettun toimistokasarmin remontointi olisi tullut purkamista ja uutta taloa kalliimmaksi. Kohta tilalle nousee uusi virastotalo.

Kaupunki
 
Pinja Puranen
Haapaniemenkadulta katsottuna virastokolossi näyttää vielä kuorta vaille kokonaiselta.
Haapaniemenkadulta katsottuna virastokolossi näyttää vielä kuorta vaille kokonaiselta. Kuva: Pinja Puranen

1970-luvun virastokolossi Väinö Tannerin kentän laidalla Helsingissä on jo puoliksi purettu. Byrokratian pesäkettä on purettu kesästä asti, koska sitä ei kannattanut pitää pystyssäkään.

Moni tavallinen kansalainen ehti vierailla rakennuksessa muun muassa työttömänä työnhakijana silloin, kun talossa toimi työvoimatoimisto.

Kahdeksankerroksisen toimistorakennuksen omistaa valtion Senaatti-kiinteistöt. Pitkän aprikoinnin jälkeen Senaatilla tultiin siihen tulokseen, ettei rakennuksesta olisi korjaamallakaan saatu nykyvaatimusten mukaista työympäristöä.

Korjaaminen vieläpä maksanut enemmän kuin vanhan purku ja uuden rakentaminen.

Juuri nyt purkutyö on näyttävimmillään korttelin sisäpuolella, jossa rakennuksesta on pystyssä enää pari kerrosta Tannerin kentän puoleista siipeä.

Kentälle päin näkyy vielä pari kerrosta, mutta Haapaniemenkadulta katsottuen vaikuttaa siltä, ettei purku olisi edennyt metallikuoren kuorintaa pidemmälle.

Tammikuun puolivälissä valtion vanhasta toimistorakennuksesta Sörnäisissä on jäljellä enää muisto vain, mutta virkamiehet kansoittavat Tannerin kentän laitaa vastakin.

Puretun rakennuksen tilalle tulee uusi, tiilinen kolossi valtion virastojen täytettäväksi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat