Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Protesti ruuhkautti Pasilan liikennettä

Jo toista kertaa järjestetyssä mielenosoituksessa kritisoidaan Tripla-keskuksen työmaan vuoksi tehtyjä poikkeusjärjestelyjä, jotka ovat ajaneet pyöräilijät vaaralliseksi koetulle reitille.

Kaupunki
 
Vesa Moilanen / LEHTIKUVA
Kadunvaltaajat osoittivat mieltä, koska kauppakeskus Triplan työmaan vaarallisia kävely- ja pyöräilyjärjestelyjä ei ole korjattu.
Kadunvaltaajat osoittivat mieltä, koska kauppakeskus Triplan työmaan vaarallisia kävely- ja pyöräilyjärjestelyjä ei ole korjattu. Kuva: Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Polkupyöräilijöiden mielenosoitus ruuhkautti liikennettä Helsingin Pasilassa torstaina. Mielenosoitus tukki Ratapihantien toisen autokaistan Rautatieläisenkadun ja Asemapäällikönkadun välisellä osuudella.

Paikalla oli komisario Johanna Sinivuoren mukaan noin 60–70 henkeä. Sinivuoren mukaan protesti sujui hyvin.

”Muutamat ajoivat päin punaisia, ehkä kyllästyivät odottamaan. Muuten kaikki sujui rauhallisesti.”

Mielenilmauksella kritisoitiin Pasilan aseman ja Tripla-keskuksen työmaajärjestelyjä, jotka ovat ajaneet pyöräilijät mutkikkaalle ja vaaralliseksi koetulle poikkeusreitille.

Pääradan suuntainen pyörätie ja jalkakäytävä katkaistiin rakennustöiden vuoksi huhtikuun alussa, mutta autoliikenteen kaistoihin ei tullut erikoisjärjestelyjä.

Vastaavanlainen mielenosoitus järjestettiin edellisen kerran kesäkuussa. Tuolloin ajokaistoilla istui noin 70 ihmistä.

Kaupunki ja Triplaa rakentava rakennusyhtiö YIT ovat tehneet remontin aikana joitain parannuksia kevyen liikenteen poikkeusjärjestelyihin.

Jalankulkijat ja pyöräilijät on esimerkiksi ohjattu eri kaistoille, opasteita on parannettu ja pyöräkaistalle on lisätty punaista väriä ja hidasteita Opastinsillan kohdalle.

Kaikkia vaaran paikkoja tämä ei ole kuitenkaan poistanut.

Poikkeukselliset liikennejärjestelyt jatkuvat Pasilassa vielä vuosia. Tripla-keskuksen on määrä valmistua vaiheittain vuosina 2019–2022.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat