Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Demariyhdistys väläyttää Eero Heinäluomaa pormestariehdokkaaksi Helsinkiin

Pormestariksi pyrkivien on päästävä läpi kuntavaaleissa. Ensimmäisenä ehdokkaansa asettivat perussuomalaiset.

Kaupunki
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Eero Heinäluoma
Eero Heinäluoma Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kansanedustajaa, Helsingin kaupunginvaltuutettua Eero Heinäluomaa (sd) väläytetään Helsingin tulevaksi pormestariksi. Julkishallinnon Helsingin sosialidemokraatit -yhdistys on puheenjohtajansa ja kaupunginhallituksen jäsenen Mirka Vainikan (sd) mukaan ollut yhteydessä Heinäluomaan.

”Pormestarin valinta muuttaa aika radikaalisti kunnalliselämää Helsingissä. Kannatan pormestarimallia, sillä siinä päättäjien tilivelvollisuus äänestäjille korostuu. Pormestariehdokkaiden myötä vertailu eri puolueiden tavoitteiden välillä korostuu”, Heinäluoma vastasi HS:lle perjantaina sähköpostitse.

”Pyyntö ehdokkaaksi tuli yllättäen ja pyytämättä. Asia ei ole ollut mielessäni. Mietin asiaa ja vastaan esitykseen lähiviikkojen aikana.”

Helsinki siirtyy pormestarimalliin hallinnossaan vuoden 2017 kesäkuun alusta. Pormestarikisaan osallistuakseen on ensin asetuttava ehdolle ensi huhtikuun kuntavaaleissa ja tulla valituksi vähintään varavaltuutetuksi. Kaupunginvaltuusto valitsee pormestarin ja neljä apulaispormestaria valtuutettujen ja varavaltuutettujen joukosta.

Helsingin valtuuston demariryhmän puheenjohtajan Osku Pajamäki (sd) kommentti yhdistyksen pelinaloitukseen oli perjantaina, että ”kaikkia meidän ykkösehdokkaita pitää pyytää ja kysyä. Helsingin piiri sitten päättää, kuka meidän ehdokas on”.

”Kaikkihan miettivät, mikä olisi oikea aika. Sanoisin, että mitä myöhemmin sitä parempi. Muutoin uutuuden viehätys ehtii kulua ennenaikaisesti”, Pajamäki vastasi kysymykseen, milloin demarit aikoo aloittaa lyödä lopullisen ehdokkaansa pöytään.

Pajamäki muistutti, että ensin on toki tultava toki menestystä huhtikuun kuntavaaleissa.

”Eihän nämä kuitenkaan voi olla pelkät pormestarivaalit, sehän olisi ihan hulluutta!”

Heinäluoma on demarien ensimmäinen vastaus Helsingin perussuomalaisten elokuussa aloittamaan pormestaripeliin. Perussuomalaiset valitsivat elokuussa omaksi ehdokkaakseen kansanedustajan, Helsingin kaupunginvaltuutetetun ja puolueen valtuustoryhmän puheenjohtajan Mika Raatikaisen.

Vihreiden europarlamentin jäsen Heidi Hautala puolestaan on esittänyt Helsingin vihreiden hallitukselle ja kaupunginvaltuustoryhmälle, että vihreät valitsisivat oman pormestariehdokkaansa etukäteen kaikille avoimen äänestyksen perusteella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat