Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pihlajamäen tulipalo varmistui tuhopoltoksi, poliisi ottanut miehen kiinni epäiltynä Espoon tuhopoltoista

Helsingin Pihlajamäessä sijaitsevan kerrostalon kellarissa tapahtunut tuhopoltto oli jo kolmas lajissaan tällä viikolla pääkaupunkiseudulla.

Kaupunki
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Espoossa liekit olivat levinneet paritalon olohuoneen ikkunan kautta kattorakenteisiin.
Espoossa liekit olivat levinneet paritalon olohuoneen ikkunan kautta kattorakenteisiin. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Helsingin Pihlajamäessä sijaitsevan kerrostalon kellarissa torstaina syttynyt tulipalo on varmistunut tuhopoltoksi.

”Kyllä se on varmasti ollut tahallinen teko”, varmistaa rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisista.

Palon sytyttäjä ei vielä ole tiedossa eikä epäiltyjä ole. Hietalan mukaan kellaritiloihin oli kuitenkin torstaina kenen tahansa sivullisen helppo päästä.

”Kerrostalossa on ollut jonkinlainen remonttiin liittyvä kuivatustyö meneillään, ja sen takia useamman rapun sekä kellarikopin ovi on ollut auki.”

Tulipalo sai alkunsa trasselista, joka paloi kellarikopin häkkiseinässä ja kellarin lattialla. Trasseli on ohuesta langasta tehtyä repaleista kangasta. Palo saatiin kuitenkin nopeasti sammutetuksi vedellä kerrostalon asukkaan toimesta.

Pihlajamäen tuhopoltto oli jo kuudes lajissaan tällä viikolla pääkaupunkiseudulla. Poliisi pidätti torstaina miehen epäiltynä Espoon tuhopoltoista.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Espoon Friisilässä syttyi kaksi asuinrakennuspaloa, ja Vantaan Hakunilassa sytytettiin tuleen kaksi roskakatosta sekä päiväkodin leikkimökki.

Rikoskomisario Anne Hietalan mukaan ei ole tietoa siitä, liittyvätkö Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla tapahtuneet tuhopoltot toisiinsa.

Kukaan ei loukkaantunut tulipaloissa, mutta aineellista vahinkoa kertyi.

Friisilässä toinen tulipaloista sai alkunsa kellaritiloista, joista liekit levisivät ikkunan kautta kattorakenteisiin. Talossa oli palon syttyessä sisällä pariskunta. Liekkien äänet havahduttivat heidät tulipaloon eikä kukaan lopulta loukkaantunut tulipalossa. Aineelliset vahingot olivat kuitenkin mittavat.

Samalla kadulla syttyi myöhemmin toinenkin tulipalo paritalossa. Talon asukkaat eivät olleet paikalla, mutta liekit levisivät olohuoneen ikkunan kautta kattorakenteisiin. Kokonaisvahingot jäivät lopulta ensimmäistä paloa pienemmiksi.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii tulipaloja, ja molemmissa on nimikkeenä epäilty törkeä tuhotyö. Poliisi pidätti torstaina 40-vuotiaan miehen, jota epäillään tuhopoltoista. Mies on myöntänyt esitutkinnassa sytyttäneensä tulipalot.

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan tällä hetkellä ei ole tiedossa, että miehellä olisi aiempaa taustaa tuhopoltoista. Miehen myös epäillään toimineen yksin, eivätkä Friisilän tuhopoltot oletettavasti liity Vantaalla ja Helsingissä tällä viikolla tapahtuneisiin tuhopolttoihin.

Vantaan Hakunilassa sytytettiin samana yönä roskakatos tuleen sekä Kaviokujalla että Heporinteellä. Myös Kaviokujan lähellä sijaitsevan päiväkodin leikkimökki sytytettiin tuleen.

Kolmen nuoren nähtiin poistuvan paikalta, ja paikalta löytyi palaneita sanomalehtiä ja spray-pullo. Tutkinnanjohtaja Juha Juurinen kertoi torstaina, että kaikkien kolmen tuhopolton tekijä on mahdollisesti sama.

HS ei perjantaina aamupäivällä tavoittanut Juurista.

Vantaan Hakunilassa viime yönä ainakin kaksi tuhopolttoa. Kuvassa Heporinteellä poltettu roskakatos.
Vantaan Hakunilassa viime yönä ainakin kaksi tuhopolttoa. Kuvassa Heporinteellä poltettu roskakatos.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat