Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo lisää aloituspaikkoja lukioihinsa – viime haussa osa yllättyi rannalle jäämisestään

Yhdeksänneltä pääsee keväällä enemmän nuoria kuin vuosi sitten.

Kaupunki
 
Marko Sorsa
Etelä-Tapiolan lukio
Etelä-Tapiolan lukio Kuva: Marko Sorsa

Espoo on lisäämässä kuuttakymmentä aloituspaikkaa lukioihinsa. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää asiasta kokouksessaan tiistaina.

Syy aloituspaikkojen lisäämiseen on yksinkertaisesti se, että peruskoulun keväällä päättävä ikäluokka on edellistä hiukan suurempi. Espoo pyrkii siihen, että paikkoja lukiossa olisi tarjolla 61,5 prosentille peruskoulun lopettavista.

Eniten paikkoja tulee Haukilahden lukioon, mutta muutama lisätään myös Espoon yhteislyseoon, Etelä-Tapiolaan, Kaitaalle, Leppävaaraan ja Viherlaaksoon.

Espoossa on päätetty, että alin mahdollinen keskiarvoraja lukioon on kaupungissa 7,0. Käytännössä yhteishaussa raja on kivunnut tätä korkeammalle.

Esimerkiksi viime keväänä alin raja yhteishaussa oli suomenkieliselle puolelle Espoossa 7,67, mutta monissa Espoon lukioissa raja kipusi kahdeksan tai yhdeksänkin yli reilusti. Etelä-Tapiolan lukio jakoi kahden helsinkiläislukion kanssa pääkaupunkiseudun korkeimman sisäänpääsyrajan, sinne siis vaadittiin 9,42.

Suomenkielisellä puolella keväällä jäi rannalle noin sata nuorta, joiden keskiarvo oli 7–7,66. Valtaosa näistä on kesän aikana päässyt varasijalta Espooseen lukioon tai muuhun koulutukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat