Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki haluaa tehdä ”Piritorista” viihtyisän Vaasanpuistikon – kaupunki kerää ideoita

Kaupunki aikoo rakentaa aukion uusiksi, mutta kaipaa nyt asukkailta ajatuksia keinoista.

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat
Outi Pyhäranta / HS
Vaasanpuistikko. Kuva on vuosikymmenen alusta.
Vaasanpuistikko. Kuva on vuosikymmenen alusta. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Maija Aalto HS

Helsingin kaupunki kerää nyt syksyllä laajasti ideoita siitä, mitä Sörnäisten metroaseman vieressä sijaitsevalle aukiolle pitäisi tehdä.

Aukion nimi on virallisesti Vaasanpuistikko, mutta monet kutsuvat sitä Vaasanaukioksi tai Piritoriksi. Nyt paikasta haluttaisiin enemmän virallisen nimensä kaltainen: siis viihtyisä, toimiva, eloisa ja turvallinen.

Rakennusvirasto tekee parhaillaan alueelle kehittämissuunnitelmaa. Ideoita asukkailta on jo tullut. Aukiolle on toivottu esimerkiksi torikahvilaa, kioskia, kukkaistutuksia, penkkejä, pöytiä, esiintymistilaa ja metron sisäänkäyntien kaunistamista.

Tiistaina Vaasanpuistikossa järjestetään toritapahtuma iltapäivällä. Kuka tahansa voi tulla tapahtumaan kertomaan omia näkemyksiään. Ideoita vastaanottamassa ja kysymyksiin vastaamassa on kaupungin projektista vastaavia työntekijöitä.

Maanantaina 10. lokakuuta järjestetään Vaasanpuistikon tulevaisuusilta Kalliolan setlementtitalolla. Kaupunkilaiset voivat kehittää ideoitaan edelleen työpajoissa.

Kerättyjen toiveiden pohjalta kootaan loppuvuodesta suunnitelma alueen kehittämiseksi. Suunnitelmaan on tarkoitus tehdä kaksi tasoa. Osa muutoksista toteutetaan heti tai parin vuoden sisällä, osa on linjauksia kauemmas tulevaisuuteen.

Vaasanpuistikko on esimerkiksi Helsingin poliisille painopistealuetta eli poliisi näyttäytyy seudulla usein estääkseen häiriöitä. Osa asukkaista kokee alueen turvattomaksi.

Oikeista keinoista piristää paikkaa ollaan kuitenkin aiemmin oltu erimielisiä. Esimerkiksi kaupungin talvella purkama esiintymiskatos aiheutti kiistaa: Kallio-liike vastusti purkamista, osa lähitalojen asukkaista halusi siitä eroon.

Terhi Liimu / HS
Kallio-liikkeen järjestämät paljasjalkatanssit Vaasanpuistikossa kesällä 2015.
Kallio-liikkeen järjestämät paljasjalkatanssit Vaasanpuistikossa kesällä 2015.
Pete Aarre-Ahtio
Kansanjuhlaa Vaasanpuistikossa, kun Pertti Kurikan Nimipäivät palasi Euroviisuista.
Kansanjuhlaa Vaasanpuistikossa, kun Pertti Kurikan Nimipäivät palasi Euroviisuista.
Patrick Wikblad
Tapahtumatelttaa purettiin helmikuussa.
Tapahtumatelttaa purettiin helmikuussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat