Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmenet suomalaisvaikuttajat vetoavat Helsingin Keskuspuiston säilyttämisen puolesta

Keskiviikkona kaupunginvaltuustolle luovutettavan vetoomuksen allekirjoittajia ovat muun muassa kirjailija Rosa Liksom ja näyttelijä Vesa Vierikko.

Kaupunki
 
Näin Keskuspuistoa raivattaisiin
Näin Keskuspuistoa raivattaisiin
Valmisteilla olevassa Helsingin yleiskaavassa ehdotetaan talorivistöjen rakentamista Keskuspuiston länsilaidalle. HS näyttää miten puisto saattaisi kaventua Pirkkolan urheilupuiston kohdalla.
Tausta

Uusi yleiskaava

 Helsingin uusi yleiskaava tähtää siihen, että Helsingissä asuu vuonna 2050 noin 870 000 asukasta.

 Helsingin kaupunginhallitus aloitti yleiskaavan käsittelyn 19. syyskuuta, ja käsittely jatkuu 17. lokakuuta. Lopullisen päätöksen yleiskaavasta tekee kaupunginvaltuusto.

 Uusia asuntoja pyritään rakentamaan muun muassa kaupunkibulevardeille. Bulevardeilla tarkoitetaan sisääntuloteiden muuttamista asuinkaduiksi. Uutta asuinaluetta ollaan rakentamassa myös Malmin lentokentälle. Lisäksi yleiskaavaehdotus tiivistäisi Helsinkiä runsaalla täydennysrakentamisella.

Yli 70 suomalaisvaikuttajaa on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vaaditaan Keskuspuiston säilyttämistä entisellään. Vetoomus luovutetaan Helsingin kaupunginvaltuustolle keskiviikkona.

Akseli Valmunen / HS
Professori Matti Klinge.
Professori Matti Klinge.

Helsingin uuden yleiskaavaehdotuksen mukaan Keskuspuisto pienenisi asuntorakentamisen vuoksi.

Viena Kytöjoki
Kirjailija Rosa Liksom.
Kirjailija Rosa Liksom.

Vetoomuksen allekirjoittajia ovat muun muassa virkistyskäytön ja luontomatkailun professori Liisa Tyrväinen, professori Matti Klinge, kirjailija Rosa Liksom, muusikko Pave Maijanen ja näyttelijä Vesa Vierikko.

”Tiiviimpään kaupunkirakenteeseen pyrkiminen on hyvä asia, mutta olisi pidettävä nykyistä enemmän huolta avoimista, yhteisistä tiloista. Juuri tiivistäminen edellyttää puistojen ja torien kunnioittamista ja hoitoa”, professori Matti Klinge perustelee Keskuspuistoon suunnitellun asuntorakentamisen vastustamista vetoomuksen allekirjoittajien tiedotteessa.

Keskuspuiston puolesta on kerätty myös laajempaa adressia, jonka on allekirjoittanut yli 16 000 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat