Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sää muuttuu – Hyödynnä se ja osallistu HS:n maisemakuvakisaan

Kolmevuotias Kerttu Aumanen keikkuu sohvan nojalla ja tarkkailee autoja Espoon Perkkaalla. Äiti otti hetkestä kuvan ja täggäsi sen kaupunkitoimituksen kuvakilpaan. Mukaan ehtii vielä.

Kaupunki
 
Salla-Maarit Aumanen
Kerttu Aumanen bongailee automerkkejä Espoon Perkkaalla.
Kerttu Aumanen bongailee automerkkejä Espoon Perkkaalla. Kuva: Salla-Maarit Aumanen

Tällainen on aamu Espoon Perkkaalla: Vanhemmat toimittavat lapsiaan Perkkaanpuiston alakouluun, ja Kerttu Aumanen seuraa autoliikennettä sohvan selkänojalta. Äiti lähetti asetelmasta kuvan HS:n maisemakuvakisaan. Kuvia on tullut paljon, mutta mukaan ehtii vielä.

Kisaan voi osallistua keskiviikkoon asti. Kaupunkitoimitus toivoo kilpailuun näkymiä pääkaupunkiseudun kotien ikkunoista ja parvekkeilta. Maisemat lintutorneista tai jätevuorten huipulta eivät siis tällä kertaa käy.

Sää näyttää suosivan tätä kuvakisaa: keskiviikkoiltaan mennessä Helsingin seudulle ennustetaan sekä aurinkoisia että pilvisiä hetkiä. Keskiviikkona iltapäivällä seutua lähestyy sadealue.

Lisäksi kuvaajien käytettävissä on yö. Pimeätä aikaa on hyödyntänyt kilpailukuvassaan muun muassa Maija Saarinen. Öisen Aurinkolahden jälkeen kerrotaan lisää kisan säännöistä.

Eija-Liisa Rautiainen
Eija-Liisa Rautiainen kuvasi öisen Aurinkolahden.
Eija-Liisa Rautiainen kuvasi öisen Aurinkolahden.

HS:n kaupunkitoimitus hakee kisassa nimenomaan kaupungin kiinnostavinta maisemaa. Kauniit maisemat sykähdyttävät, mutta tässä kisassa voi pärjätä myös ihan tavallisella näkymällä. Salla-Maarit Aumasen Perkkaalla ottama risteyskuva pysäyttää arkisuudellaan.

”Lapset tykkäävät keikkua sohvan selkänojan päällä ja katsella olohuoneen ikkunasta autoja”, Aumanen kertoo. ”Tämä kuva tosin on otettu viikonloppuna, joten liikennettä ei ole kovin paljoa.”

”Kuva osoittaa, että kiinnostava näkymä voi olla muutakin kuin kansallismaisema Kolilta”, sanoo HS:n kuvatoimittaja Antti Saloniemi.

Aumanen lähetti kuvansa Instagram-kuvasovelluksen kautta, mutta osallistua voi myös sähköpostilla (hs.kaupunki@hs.fi) tai kuvaviestillä numeroon 17181. Tervetulleita ovat niin avarat maisemat kuin lyhyemmät näköalat. Toistaiseksi umpinaisimman urbaanikuvan lähetti Eija-Liisa Rautiainen:

Eija-Liisa Rautiainen
Eija-Liisa Rautiaisen kaupunkilaismaisema.
Eija-Liisa Rautiaisen kaupunkilaismaisema.
Näin pääset kisaan mukaan:

 Lähetä kuvasi Helsingin Sanomille keskiviikkoon 28. syyskuuta mennessä.

 Lähetä kuva osoitteeseen hs.kaupunki@hs.fi tai kuvaviestillä numeroon 17181. Liitä mukaan yhteystietosi.

 Voit osallistua myös Instagramissa tai Twitterissä tunnuksella #hsmaisemat

 Kuvia voidaan julkaista Helsingin Sanomien kaikissa kanavissa. Toimitus valitsee lähetettyjen kuvien joukosta finalistit HS.fi:n yleisöäänestykseen.

Oskari Rewell
Oskari Rewell kuvasi Hevossalmessa varhain aamulla.
Oskari Rewell kuvasi Hevossalmessa varhain aamulla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat