Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Potilaan pahoinpidellyt hoitaja jatkaa töissä: Sai potkut Malmilta, meni töihin toiseen helsinkiläissairaalaan

Kaupunki
 
Markus Jokela / HS
Irtisanottu työntekijä työskenteli Malmin sairaalassa.
Irtisanottu työntekijä työskenteli Malmin sairaalassa. Kuva: Markus Jokela / HS

Pahoinpitelyn takia Malmin sairaalan päivystyksestä irtisanottu työntekijä on tehnyt keikkatöitä helsinkiläisen Haartmanin sairaalan vuodeosastolla.

HS uutisoi 20. syyskuuta, että helsinkiläisen Malmin sairaalan päivystyksen kaksi eri työntekijää on pahoinpidellyt potilaita, ja tapahtumien jälkeen heidän työsuhteensa on kaikessa hiljaisuudessa päätetty. Toinen työntekijöistä oli lähihoitaja ja toinen sairaanhoitaja.

Pahoinpitelyt, jotka johtivat työntekijöiden irtisanomisiin, tapahtuivat Malmin päivystyksessä syksyllä 2015 ja keväällä 2016.

Toinen työntekijöistä on irtisanomisen jälkeen tehnyt keikkatöitä Haartmanin sairaalassa.

”Päivystyspoliklinikoilla tämä henkilö ei ole ollut töissä, mutta hän on tehnyt joitain keikkoja Haartmanin vuodeosastoilla”, sanoo päivystystoimintojen johtajalääkäri Mia Laiho.

”On haaste hoitohenkilöstön ja myöskin lääkärien kohdalla, että tieto ei välttämättä kulje paikasta toiseen. Pääkaupunkiseudulla on monta eri toimipistettä, joihin voi hakeutua töihin”, Laiho sanoo.

”Erityisesti keikkatyöläisten ja määräaikaisten työsuhteiden osalta tiedonkulussa olisi parantamisen varaa ja siihen ei tällä hetkellä ole oikein hyviä systeemejä olemassa.”

Tiedonkulkuun on osaltaan vaikuttanut se, että Helsingin kaupunki ei ilmoittanut tapauksista sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralle, josta mahdolliset uudet työnantajat voivat tarkistaa työntekijöiden taustoja ja mahdollisia esteitä työtehtävien hoitoon.

”Tapaukset on sisäisesti käyty läpi ja ollaan tultu siihen lopputulokseen, että ilmoituskynnys Valviralle ei ole ylittynyt”, Laiho sanoi HS:n tuotua ilmi (20.9.) pahoinpitelyt.

Helsingin Sanomiin yhteyttä ottaneet terveydenhuoltoalan työntekijät hämmästelevät käytäntöä, että palkanmaksu kaupungilta lopetetaan, mutta työntekijä kelpaa kuitenkin kaupungin töihin Seuren kautta.

Seure Henkilöstöpalvelut Oy on pääkaupunkiseudun kaupunkien ja niiden osakeyhtiöiden sekä HUS:n yhteinen henkilöstöpalveluyhtiö, jonka postiosoite on Helsingin kaupungin alla.

Terveydenhoitoalan työntekijät haluavat muistuttaa myös työntekijöiden oikeuksista hankalissakin tilanteissa.

”En puolustele tekoja. Missään nimessä ei saa käyttää väkivaltaa, mutta käytettiinkö työnohjauksellisia toimenpiteitä, ei. Irtisanominenhan on kurinpitoa”, eräs sairaanhoitaja ihmettelee.

Keikkatyöntekijöitä välittävän Seuren henkilöstöjohtaja Tuomas Järvinen sanoo, että heidän välittämien työntekijöiden kelpoisuus alalle selvietään.

”Kun otamme työntekijän meille välitettäväksi keikkatöihin, tarkistamme todistukset ja tiedustelemme Valvirasta ja aiemmilta työnantajilta sopivuuden ja sen perusteella on tehty ratkaisu, voidaanko henkilö tällaisiin tehtäviin työllistää”, Järvinen sanoo.

”Jos on työllistetty, meille ei ole tullut tietoon mitään estettä, miksi ei voisi.”

Oikaisu kello 14.55: Alkuperäisessä otsikossa puhuttiin virheellisesti potilaista monikossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat