Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kouluista ja päiväkodeista leikkaamista ei niellä Espoossa – lautakunta tyrmäsi säästöt

Keskustelu kotihoidon tuen Espoo-lisän leikkauksista jatkuu.

Kaupunki
 
Akseli Valmunen / HS
Pienten lasten vanhemmat Iida Larmala (oik.) ja Pauliina Lehtinen seuraavat Espoon säästöpäätöksiä.
Pienten lasten vanhemmat Iida Larmala (oik.) ja Pauliina Lehtinen seuraavat Espoon säästöpäätöksiä. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Mittavat säästösuunnitelmat Espoon koulujen ja päiväkotien toimintaan tyrmättiin Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa keskiviikkona.

Espoon virkamiehet ovat esittäneet päivähoitoon ja opetukseen 8,6 miljoonaa euroa vuonna 2017.

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta ei niellyt suurinta osaa säästöehdotuksista vaan halusi lisätä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan talousarvioesitykseen 8,7 miljoonaa euroa ja torjua näin varhaiskasvatukseen ja opetukseen esitetyt leikkaukset.

Lautakunnan mielestä päiväkotiryhmiä ei tule kasvattaa eikä tuntiresursseihin kouluissa kajota. Tämä tarkoittaa, että ryhmäkoot pysyvät ennallaan eikä esimerkiksi harvinaisempia valinnaisaineita vähennetä.

Kotihoidon tuen Espoo-lisään saattaa tulla vielä vähennyksiä, sillä lautakunta priorisoi kotihoidon tuen Espoo-lisän säästöt ensisijaisiksi, jos säästöt asetetaan vastakkain varhaiskasvatuksen henkilöstömitoituksen, subjektiivisen päivähoito-oikeuden tai opetuksen tuntiresurssin kanssa.

Espoon säästöjen perimmäiset syyt liittyvät metroon ja sen ympärille kasvavaan uuteen kaupunkiin asuinrakennuksineen, joiden rakentamisen takia kaupunki velkaantuu hurjaa tahtia tulevina vuosina. Valtuustossa käsitellään säästöjä myöhemmin syksyllä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat