Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikä on kaikkien aikojen hienoin helsinkiläinen raitiovaunu? Osallistu HS:n äänestykseen

Helsingin kaduilla on kolistellut vuodesta 1891 lähtien monenlaisia raitiovaunuja

Kaupunki
 
Raitioliikenne alkoi Helsingissä vuonna 1891 hevosvetoisilla vaunuilla. Vasemmassa alalaidassa on suunnitelmakuva tulevan pikaraitiotien vaunusta.
Raitioliikenne alkoi Helsingissä vuonna 1891 hevosvetoisilla vaunuilla. Vasemmassa alalaidassa on suunnitelmakuva tulevan pikaraitiotien vaunusta.

Helsingin raitioliikenneyhteydet tulevat tulevaisuudessa monipuolistumaan, kun raiteet levittäytyvät muun muassa Jätkäsaareen, ja kaupungin ensimmäinen pikaraitiotie rakennetaan Itäkeskuksesta Espoon Keilaniemeen.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti keskiviikkoiltana pikaraitiotien eli Raide-Jokerin 29 vaunun ostamisesta. Raitiovaunukaluston varaosineen arvioidaan maksavan lähes 108 miljoonaa euroa.

Raide-Jokerin rakentamisen on määrä alkaa vuonna 2017. Mikäli kaikki menee jouhevasti, voisi liikennöinti käynnistyä elokuussa 2021.

Helsingissä on nähty historian saatossa jos jonkinlaista raitiovaunukalustoa, sillä säännöllinen raitiovaunuliikenne alkoi jo kesällä 1891. Varhaisimmat raitiovaunut liikkuivat hevosten vetäminä, mutta ensimmäinen sähköraitiovaunu otettiin käyttöön vuonna 1900.

Raitiovaunuliikennettä oli Suomessa aikoinaan myös Turussa ja Viipurissa, mutta ratikat ovat pysyneet vain Helsingissä. Pääkaupunki ei ehkä kuitenkaan joidenkin vuosien päästä ole enää Suomen ainoa raitiovaunukaupunki, sillä pikaraitiotie tekee tuloaan myös Tampereelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat