Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokin näistä kymmenestä on kaupungin kiinnostavin maisema – katso kuvat ja äänestä suosikkisi voittoon

Lukijat lähettivät HS:n kaupunkimaisemakisaan toinen toistaan kauniimpia kuvia. Toimitus valitsi niistä kymmenen kiinnostavaa, ja nyt on lukijoiden vuoro äänestää voittaja.

Kaupunki
 

Kivenlahti, Merihaka ja Vuosaari. Nämä kolme kaupunginosaa korostuivat selvästi, kun lukijat lähettivät kaupunkitoimituksen maisemakisaan kuvia kotinäkymistään.

Taivasta, merta ja kattoja – siinä kuvien kolme yleisintä elementtiä.

Toimituksen raati valitsi finaaliin kymmenen lukijoiden lähettämää maisemakuvaa, ja nyt pallo on taas lukijoilla. Mihin näkymään sinä haluaisit kurkistaa tarkemmin?

Raadin valintaperusteluista voit lukea lisää äänestyksen jälkeen.

 

 

Kisaan tullutta kuvavirtaa hallitsivat selkeästi perinteisellä tavalla kauniit maisemat: luontoa, merta ja taivasta nähtiin paljon.

Finalisteja valittaessa kauneus oli raadille kuitenkin vain yksi peruste muiden joukossa. Sen rinnalla raati painotti näkymien kiinnostavuutta: maisemaa, joka herättää mielikuvituksen tai tarjoaa yllättävän perspektiivin moni-ilmeiseen kaupunkiin.

Aivan loppusuoralla finaalista karsiutuivat esimerkiksi kuvat parkkipaikasta, rakennustyömaasta, vilkkaasta risteyksestä tai leikkipuistosta. Niissä maisemissa ei seurattava lopu.

Lukijat lähettivät muutamassa päivässä toimitukseen noin kolmesataa maisemakuvaa, ja niistä heräsi ajatus: vaikka asumme samassa kaupungissa, jokaisella asukkaalla on siihen oma, ainutlaatuinen näkökulmansa.

Pääkaupunkiseudulla asuu yli miljoona ihmistä, joten täällä on yli miljoonaa kiinnostavaa ja rakasta maisemaa.

Maisema on kuin ystävä – ahkeran sisustajan kodissa pysyvin asia voi olla se, mitä ikkunasta näkyy. Ja kaupungin kasvaessa sekin muuttuu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat